Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Willy van Knippenberg, 29 december 2021

5 tips om het meeste uit je wiet grinder te halen

Realistisch gezien is er geen "verkeerde" manier om wiet te vermalen. Je kunt een vijzel en een stamper of een kleine schaar gebruiken, of je kunt de knoppen zelfs met je handen breken. Er is echter het probleem van slechte kwaliteit als je wiet met deze methoden vermaalt. Bovendien is de kans groter dat je de cannabinoïden verspilt, omdat ze aan je vingers blijven plakken of wat je ook gebruikt om de wiet te malen.

Om het meeste uit je wiet te halen, moet je investeren in een goede wiet grinder. Je krijgt niet alleen een betere maalkwaliteit, je bespaart jezelf ook tijd en moeite. Je zult over het algemeen ook minder geld uitgeven aan kruiden, omdat je niet te veel hoeft te gebruiken om de gewenste effecten te krijgen als de kruiden goed gemalen zijn. Je kunt zelfs kief verzamelen als je een wiet grinder met drie kamers gebruikt.

Als je al een wiet grinder hebt, bekijk dan deze paar tips om de beste resultaten te krijgen en de grinder jaren mee te laten gaan.

Tip 1: Hou de wiet grinder schoon

Dit is de meest elementaire onderhoudstip voor bijna elk soort gereedschap of apparaat: houd het schoon. Als het om je wiet grinder gaat, is het basisgereedschap een zachte doek en een zachte borstel. Gebruik geen schuursponsjes, ruwe doeken of borstels met metalen haren, omdat deze de grinder kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten schoonmaakt. Als er stukjes wiet in de kamers en tanden zitten, kun je proberen de onderdelen een uur of zo in de vriezer te plaatsen. Daarna kun je de onderdelen schudden of kloppen in een papieren handdoek of een zachte borstel nemen om de stukjes gedroogde kruiden verder los te maken.

Een ander ding om te onthouden is om de grinder niet te laten weken om vuil te verwijderen. Dompel in plaats daarvan een stuk zachte doek of katoen in wat ontsmettingsalcohol en gebruik dat om de molen schoon te maken. Je kunt ook Q-tips of tandenstokers gebruiken om kleinere stukjes hardnekkige resten te verwijderen. Spoel vervolgens alle onderdelen snel maar grondig af met warm water en zorg ervoor dat ze volledig droog zijn (vooral voor metalen grinders) voordat je de grinder opbergt.

Tip 2: Vul de wiet grinder niet te vol

Het is verleidelijk om je grinder te vol te doen, zodat je meer tegelijk kunt malen. Je krijgt echter de beste resultaten als je de molen niet te vol doet. Plaats gewoon een paar brokken tegelijk en maal die eerst. De sleutel hier is om de kruiden gelijkmatig en fijn genoeg te malen om verstopping te voorkomen en voor een gelijkmatige verwarming te zorgen. Zodra je geen weerstand meer voelt als je aan de grinder draait, is dat je indicatie dat de kruiden klaar zijn. Als je meer nodig hebt, voeg dan gewoon nog een paar brokken toe aan de kamer of verwijder de gemalen en maal dan de nieuwe batch.

Mascotte grinder kopen

Mascotte grinder voor slechts € 19,99 (bestellen kan hier)

Tip 3: Vergeet de Kief niet!

Het gebruik van een driekamer wiet grinder met een zeef zal je helpen kief te verzamelen, die voor ongeveer 30 tot 60 procent uit THC bestaat, waardoor je nog meer uit je wiet haalt. Sommigen roken het liefst alleen kief of veranderen het in hasj, terwijl sommigen kief toevoegen aan de toppen die ze roken of verdampen. Er zijn er ook die graag kief aan hun koffie toevoegen of er een paar recepten mee maken. Hoe dan ook, als je de juiste grinder hebt, kun je de meeste kief uit je wiet halen. Schud de grinder na het malen een beetje om de kief naar de bodem te laten vallen. Sommige gebruikers zweren ook bij een kleine munt die op een scherm van de grinder wordt geplaatst om meer kief in de kamer te duwen.

Tip 4: Draai de wiet grinder ondersteboven voor een fijnere maling

Er is een populaire techniek die door ervaren gebruikers wordt gebruikt om een fijnere vermaling van wiet te krijgen: ze draaien de grinder ondersteboven. Zo vallen de toppen niet meteen in de onderste kamer en kun je ze langer malen voor extra fijne deeltjes. Verwijder eenvoudig de kiefkamer, draai de molen ondersteboven en bevestig de kiefkamer na het malen weer.

Tip 5: Gebruik niet te veel kracht

Een ander goed ding om te onthouden bij het gebruik van je grinder is dat je niet te veel kracht nodig hebt bij het afdekken en draaien. Als de grinder goed wordt onderhouden, blijven de tanden scherp en hoef je niet al te veel moeite te doen om de kruiden te snijden of te malen. Zorg ervoor dat het deksel goed op slot zit en draai de grinder ongeveer 10 tot 12 keer om gemalen wiet te krijgen die perfect is om te verdampen of te roken.

Als je nog geen grinder hebt, moet je zeker overwegen om er een aan te schaffen. Bij correct gebruik en onderhoud kan je wiet grinder je jarenlang helpen om de beste wietervaring te krijgen.

Wiet Grinder kopen

Heb je nog geen grinder of ben je toe aan een nieuwe? De keuze is bijna oneindig! Daarom hebben wij alvast een keuze voor je gemaakt. In onze webwinkel vind je de beste goedkope, maar ook de een selectie van echte TOP grinders. Je vindt onze selectie van grinders hier.

Reacties

  • Door Kevin de best, 29 december 2021

    Zelf vind ik het niet fijn om mijn kruiden "wiet" erg fijn te malen soms maal ik maar heel kort om dat als de stukken nog wat groter zijn dan dat ze door de gaatjes kunnen vallen. Geeft veel meer smaak in mijn mening....

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden