Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 17 maart 2020

Amerikaanse overheid sluit onderzoek naar e-sigaret af

Uit onderzoek van de Amerikaanse overheid staat vast dat Vitamine E-acetaat als hoofdoorzaak van de ‘mysterieuze longziekte’ kan worden aangeduid. Hiermee is de situatie in de Verenigde Staten opgehelderd. Het US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schrijft dat e-sigaretten veilig gebruikt kunnen worden als minder schadelijk alternatief voor het roken van traditionele sigaretten. Vervolgens zegt het CDC dat voorlichting en handhaving ervoor moeten zorgen dat er geen nieuwe gevallen meer komen. Het CDC geeft aan dat ze gegeven de situatie geen nieuwe updates meer zullen verzorgen over het aantal ziektegevallen. 

In hetlaatste rapport laat het CDC weten dat het aantal nieuwe gezondheidsincidenten aanhoudend afneemt en dat vitamine E acetaat (en niet de e-sigaret) is geïdentificeerd als de oorzaak van de longaandoeningen. Volgens de gezondheidsdienst hebben de waarschuwing voor het toevoegen van deze producten en het effectief laten verwijderen van acetaten uit bepaalde producten ervoor gezorgd dat het aantal meldingen sterk is afgenomen.

In de laatste update geven zowel het CDC als de FDA aan achter de e-sigaret te blijven staan. Zij adviseren e-sigaretgebruikers die het gebruiken als alternatief voor roken om niet terug te stappen op de traditionele sigaret. Ook adviseren zij om in dit geval volledig over te stappen op de elektronische sigaret en niet op het duaal gebruik van zowel de elektronische als de traditionele sigaret. Tot slot benadrukt het CDC nogmaals dat gebruikers geen vloeistoffen in het product moeten toevoegen die daar niet voor zijn bedoeld.

Emil ’t Hart, voorzitter Esigbond. “Al vrij snel na de eerste berichten vanuit de VS doken de verhalen op dat het (oneigenlijke) gebruik van THC-olie en het toevoegen van vitamine E-acetaat de oorzaak zou kunnen zijn voor de mysterieuze longziekte. Aanvullend onderzoek van de officiële Amerikaanse instanties bevestigt dat nu. De Esigbond liet eerder al weten dat, in tegenstelling tot de VS, de verkoop van elektronische sigaretten in Nederland streng gereguleerd is. Volgens de Esigbond kunnen consumenten ervan uitgaan dat e-sigaretten hier aan alle wettelijke eisen voldoen als deze bij een officieel verkooppunt worden gekocht en gebruikt zoals voorgeschreven.”

Bron:https://www.esigbond.nl/2020/02/26/amerikaanse-overheid-sluit-onderzoek-naar-e-sigaret-af/