Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 7 juli 2022

Belgische gezondheidsraad: E-sigaret kan helpen om te stoppen met roken

De e-sigaret is minder schadelijk dan de traditionele tabakssigaret. Dat is de conclusie van de Belgische Hoge Gezondheidsraad. De e-sigaret zou een hulpmiddel kunnen zijn voor rokers om te stoppen met roken. We schreven hier al over in een eerdere Blog.

De Belgische Gezondheidsraad is een onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad van de Belgische overheid. De finale conclusie luidt; vapen is minder schadelijk dan roken, maar er zijn nog steeds risico's aan verbonden. De Raad benadrukt echter ook dat het terugdringen van het gebruik van zowel traditionele sigaretten als e-sigaretten een prioriteit moet blijven.

Desalniettemin kan de e-sigaret sommige rokers kansen bieden om gezondheidswinst te behalen, maar alleen als ze de tabakssigaret volledig afzweren. De e-sigaret kan een hulpmiddel zijn nadat de bewezen effectieve en erkende stoppen met roken middelen zijn gebruikt (tenzij de roker zelf aangeeft een voorkeur te hebben voor de e-sigaret). Volgens de Raad is het in dat geval een goed idee om over te stappen van tabakssigaret naar e-sigaret, maar ook om daarna het vapen uit te faseren. Een roker die stopt met het roken van tabak en overschakelt op vapen, is immers geen gestopte roker.