Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 18 juni 2020

De meeste gebruikers van e-sigaretten zijn ex-rokers

Volgens een enquête van 2018 meldde 3,2% van de volwassenen (18 jaar en ouder) regelmatig een e-sigaret te gebruiken, en dit was hetzelfde percentage dat in 2016 werd geregistreerd, meldden Maria Villarroel en haar collega's van de NCHS. Bovendien meldde 14,9% van de respondenten ooit een e-sigaret te hebben geprobeerd in 2018 tegen 13,9% in 2014 en 15,3% in 2016, schreven de onderzoekers in een NCHS rapport.

De meeste volwassenen die stopten met roken, gebruikten e-sigaretten

Bovendien voegden ze eraan toe dat volwassenen die in het afgelopen jaar stopten met roken het meest waarschijnlijk e-sigaretten gebruikten, bij een op de vier (25,2%), terwijl meer dan de helft (57,35%) ooit een e-sigaret heeft gebruikt. Ter vergelijking, voegde het rapport toe, slechts 1,1% van de nooit-rokers en 1,7% van de voormalige rokers die minstens 5 jaar eerder stopten, meldden het huidige gebruik van e-sigaretten in de enquête van 2018.
In lijn met deze cijfers is in de nieuwste gegevens over dampen uit de National Health Interview Survey (NHIS) ook vastgesteld dat het gebruik van e-sigaretten het meest voorkomt bij rokers die onlangs zijn gestopt, en ook bij huidige rokers.

Adjunct-directeur beleid voor de antitabaksgroep Action of Smoking and Health (ASH) Chris Bostic, zei dat de duidelijke rol die e-sigaretten spelen bij het stoppen met roken niet kan worden genegeerd. Het gebruik van e-sigaretten onder tienets blijft echter problematisch.

"Het ideale beleid zou zijn om een ​​manier te vinden om rokers gemakkelijke toegang tot deze producten te geven, terwijl kinderen geen toegang hebben", zei Bostic. "Maar we hebben gezien dat dit moeilijk is. Als er e-sigaretten op de markt zijn, zullen kinderen ze vinden. '

Naarmate het vapen van tieners toenam, daalde het aantal rokende tieners

Volgens de CDC is tussen 2018 en 2019 alleen al het gebruik van e-sigaretten onder middelbare scholieren met 1,8 miljoen gestegen, van 3,6 miljoen tot 5,4 miljoen. Veel deskundigen op het gebied van de volksgezondheid stellen echter dat deze cijfers uit hun verband worden gehaald. In feite heeft een recent onderzoek, gepubliceerd in Pediatrics, uitgewezen dat naarmate het gebruik van e-sigaretten tussen 2011 en 2018 toenam, tiener-sigarettenrokers minder sigaretten per dag en op minder dagen rookten.

bron: https://www.vapingpost.com/2020/06/18/us-study-most-e-cigarette-users-are-ex-smokers/