Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 30 juni 2022

DHL Parcel waarschuwt voor phishing mail

De laatste tijd neemt de hoeveelheid phishing uit naam van DHL flink toe. Criminelen 'vissen' hierbij naar jouw persoonlijke gegevens of willen je oplichten.

Wat zijn Phising mailtjes?

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij het slachtoffer gelokt wordt om naar een valse website gaan om ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over jouw gegevens met alle gevolgen van dien. De meeste vormen van phishing gebeuren via e-mail.

DHL App

Daarnaast circuleren er ook frauduleuze sms-berichten uit naam van DHL waarin gevraagd wordt een tracking app te downloaden om een pakket te kunnen ontvangen. Via deze tracking-app (spyware) worden wachtwoorden en andere gevoelige gegevens gestolen, zoals bankgegevens en wachtwoorden. Bescherm jezelf door de Mijn DHL app alleen via de officiële App Store (iOS) en Google Play Store (Android) te downloaden.

Hoe herken je een echt bericht van DHL?

  • Alle E-mails die je van DHL ontvangt eindigen altijd op dhl.com, dhl.nl of dhlparcel.nl. Beweeg de muis over de link (niet klikken!) en kijk of het adres van de afzender opeens verandert. Een fraudeur kan dit namelijk ‘maskeren’.
  • Krijg je een betaalverzoek via de mail of SMS? In een echt betaalverzoek van DHL zie je altijd het nummer van jouw pakket. Controleer of het nummer in de e-mail of het tekstbericht ook echt met jouw zending overeenkomt. Klik niet op het nummer of de link, maar noteer het zendingsnummer en voer het in op onze track en trace pagina.

Phishing melden

Heb je een verdachte e-mail, sms, Whatsapp of betaalverzoek ontvangen en weet je niet zeker of dit van DHL is? Zorg dan dat je op geen enkele link klikt en open geen bijlagen. Meld dit via e-mail aan [email protected] en voeg de verdachte e-mail of sms toe als bijlage. Het is belangrijk om de verdachte mail níet te 'forwarden' (door te sturen), omdat dan de originele en technische gegevens verloren gaan. Met de verdachte e-mail als bijlage, kan DHL de échte afzender achterhalen en blokkeren.