Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 30 juni 2022

DHL Parcel waarschuwt voor phishing mail

Phishing is de laatste tijd een toenemend probleem en ook DHL wordt hierbij regelmatig gebruikt als lokmiddel voor internetfraudeurs. Phishing is een vorm van fraude waarbij criminelen proberen om persoonlijke gegevens te bemachtigen of om je op te lichten door je naar een valse website te lokken. Meestal gebeurt dit via e-mail.

Let op bij DHL App en tracking

Ook via frauduleuze sms-berichten wordt geprobeerd om je op te lichten. Hierin wordt gevraagd om een tracking-app te downloaden om een pakket te kunnen ontvangen. Maar pas op: via deze app kunnen criminelen jouw gevoelige gegevens zoals bankgegevens en wachtwoorden stelen. Download daarom de Mijn DHL app alleen via de officiële App Store (iOS) en Google Play Store (Android).

Hoe herken je een echt bericht van DHL?

E-mails die je van DHL ontvangt, eindigen altijd op dhl.com, dhl.nl of dhlparcel.nl. Let op: controleer of het adres van de afzender niet opeens verandert als je met je muis over de link beweegt. Een fraudeur kan dit namelijk ‘maskeren’. Krijg je een betaalverzoek via de mail of SMS? In een echt betaalverzoek van DHL staat altijd het nummer van jouw pakket vermeld. Controleer of het nummer in de e-mail of het tekstbericht overeenkomt met jouw zending. Klik niet op het nummer of de link, maar noteer het zendingsnummer en voer het in op onze track en trace pagina.

Phishing melden

Heb je een verdachte e-mail, sms, WhatsApp of betaalverzoek ontvangen en weet je niet zeker of dit van DHL is? Klik dan op geen enkele link en open geen bijlagen. Meld dit via e-mail aan [email protected] en voeg de verdachte e-mail of sms toe als bijlage. Stuur de verdachte mail niet door, want dan gaan de originele en technische gegevens verloren. Met de verdachte e-mail als bijlage kan DHL de échte afzender achterhalen en blokkeren.

Bescherm jezelf tegen internetfraude en wees alert op phishing uit naam van DHL. Gebruik de hierboven genoemde tips om phishing te herkennen en te melden. Hou ook onze track en trace pagina in de gaten voor de actuele status van je zending.