Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 31 mei 2022

Dit doen wij om het milieu een handje te helpen.

Novus Fumus verstuurt vanaf mei 2022 alle pakketjes naar consumenten klimaatneutraal, ook buiten Nederland. Als partner van DHL steunen wij Gold Standard-gecertificeerde projecten en dragen we daarnaast actief bij aan natuurherstel op grote schaal binnen Europa. Ieder jaar krijgen we een SGS-gevalideerd certificaat waarop staat wat onze totale compensatie is, en in welke compensatieprojecten we samen met DHL hebben geïnvesteerd. Iets waar we trots op zijn, en als inspiratie graag aan onze klanten willen laten zien. Omdat we samen het verschil willen maken.

Dit is hoeveel kilogram CO₂ wij tot nu toe hebben gecompenseerd.

DHL GoGreen CO2 compensatie Novus Fumus

Groen onderweg

DHL heeft de grootste elektrische vloot van Nederland. In 2025 willen ze met eigen wagens de laatste kilometers emissievrij bezorgen aan de Nederlandse consument. Om dat te bereiken, investeren ze volop in hun wagenpark. Zo rijden de bezorgauto’s, fietsen en zelfgeproduceerde DHL StreetScooters allemaal op stroom. Waar nodig, werken ze met 'hydrotreated vegetable oil’ (HVO): een biologisch afbreekbare brandstof.

Certificaat DHL GoGreen

Minder lucht versturen

Novus Fumus heeft gekozen om zoveel mogelijk pakketjes te versturen met Envelobox, een milieuvriendelijke verpakking. Met de Envelobox versturen we minder loze lucht doordat de verpakking beter aansluit op het product dat moet worden ingepakt. Het karton is gemaakt van gerecycled karton, en is ongebleekt. Tevens proberen we ons assortiment aan te passen zodat we bijna alles als brievenbuspakje kunnen versturen.
 
Maar we zijn nog niet klaar. Dit jaar willen we volledig stoppen met het gebruik van opvulmaterialen en plastic plakband, en we spreken onze leveranciers aan op milieuonvriendelijke verpakkingen.