Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 28 november 2022

EU stelt accijnzen voor op e-sigaretten om roken te ontmoedigen

De Europese Unie heeft plannen aangekondigd om accijnzen te heffen op e-sigaretten als onderdeel van hun inspanningen om het aantal rokers terug te dringen. Dit nieuws zal een grote impact hebben op e-sigaretten bedrijven en consumenten in de EU.

Volgens de Europese Commissie zullen e-sigaretten met hogere doses schadelijke stoffen worden belast met een accijns van 40% op de handelsprijs. Voor de lichtere varianten zal er een accijns van 20% worden geheven. Daarnaast zullen producten waarbij tabak wordt verhit via een verwarmingselement, zoals de IQOS HEETS, een accijns van 55% krijgen.

Het voorstel om accijnzen op e-sigaretten te heffen is gebaseerd op het idee dat dit een effectieve manier is om roken te ontmoedigen. Dit is vergelijkbaar met de accijnzen die worden geheven op traditionele sigaretten en tabak.

Als onderdeel van de plannen stelt de Europese Commissie ook voor om de minimumaccijns voor traditionele sigaretten te verhogen van €1,80 naar €3,60 per pakje van 20 sigaretten. Dit zal waarschijnlijk leiden tot hogere prijzen voor consumenten en dus tot minder rokers.

Deze nieuwe regels zullen een grote impact hebben op de e-sigaretten industrie en de consumenten die deze producten gebruiken. Bedrijven die e-sigaretten produceren en verkopen, zullen hun prijzen moeten verhogen om de extra kosten van de accijnzen te dekken. Dit kan leiden tot een afname van de vraag naar e-sigaretten in de EU.

Kortom, de EU is van plan om accijnzen te heffen op e-sigaretten en de minimumaccijns voor traditionele sigaretten te verhogen. Deze maatregelen zijn bedoeld om het aantal rokers terug te dringen en de volksgezondheid te verbeteren.