Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 4 juli 2022

Europese Commissie wil verbod op smaakjes in verhitte tabak (HEETS)

Vandaag stelt de Europese Commissie voor om de verkoop van gearomatiseerde verhitte tabaksproducten (IQOS HEETS) in de EU te verbieden. Dit voorstel komt als reactie op de aanzienlijke toename van de volumes verwarmde tabaksproducten die in de hele EU worden verkocht.

Uit een recent rapport van de Commissie is er een stijging van 10% in de verkoopvolumes van verwarmde tabaksproducten in meer dan vijf lidstaten. In de gehele EU bedroegen verwarmde tabaksproducten meer dan 2,5% van de totale verkoop van tabaksproducten. De totale verkoopwaarde kwam in de EU op 4,74 miljard euro, wat 3,51 procent van de complete markt voor rookwaren uitmaakt.

Het ingediende voorstel zal nu een periode van toetsing ondergaan door de Raad en het Europees Parlement en zal 20 dagen na de bekendmaking in het Publicatieblad in werking treden. De lidstaten hebben acht maanden de tijd om de richtlijn in nationaal recht om te zetten en na de extra overgangsperiode van drie maanden zullen de bepalingen van toepassing worden.