Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 29 november 2022

Het definitieve smaakverbod (in Nederland)

Helaas is er slecht nieuws voor e-sigaret gebruikers. Op 28 november 2022 is er een wet gepubliceerd in de Staatscourant waarin het smaakverbod voor e-sigaretten is vastgesteld. De overheid heeft besloten dat smaakjes voor e-sigaretten verboden worden, wat betekent dat fabrikanten zoals Millers Juice en Zensations geen nieuwe producten meer mogen lanceren die niet zijn opgebouwd uit de 16 ingrediënten die door de overheid zijn goedgekeurd.

Voor consumenten en (web)winkels heeft dit vergaande gevolgen. Alle bestaande tabakssmaken kunnen niet meer worden gemaakt en vanaf vandaag mogen fabrikanten alleen nog maar e-sigaretten produceren met de door de overheid goedgekeurde ingrediënten. Gelukkig hebben fabrikanten nog even de tijd om hun voorraad uit te verkopen. Tot 1 juli 2023 mogen alle bestaande, geregistreerde producten nog worden gefabriceerd en tot 1 oktober 2023 mogen (web)winkels hun producten uitverkopen.

Deze nieuwe wet zal de e-sigaret markt drastisch veranderen en zowel fabrikanten als consumenten zullen moeten aanpassen aan de nieuwe regelgeving. Fabrikanten moeten hun productieproces herzien om alleen nog e-sigaretten te produceren met de goedgekeurde ingrediënten en consumenten zullen moeten wennen aan de smaak van de nieuwe e-sigaretten. Voorlopig lijkt het erop dat de e-sigaretten minder aantrekkelijk zullen zijn voor de consumenten die juist genieten van de variëteit aan smaken die voorheen beschikbaar waren.

Het is belangrijk om te beseffen dat de overheid deze maatregelen heeft genomen om de gezondheid van de consumenten te beschermen. Er is veel discussie over de gezondheidseffecten van e-sigaretten en de toevoegingen van smaakstoffen, dus deze nieuwe wetgeving zou kunnen helpen om de risico's te verminderen. Het is daarom belangrijk dat fabrikanten en consumenten de nieuwe regelgeving naleven en dat er voorlichting wordt gegeven over de veranderingen in de e-sigaret markt.