Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 14 december 2021

Het verschil tussen IQOS en e-sigaretten

Binnen de categorie rookvrije producten maken we onderscheid tussen e-sigaretten en verwarmde tabaksproducten (‘Heat-not-Burn’). Bij e-sigaretten wordt een vloeistof verwarmd, waardoor er een (nicotinehoudende) damp vrijkomt. Er zijn verschillende soorten e-sigaretten op de markt, van eenvoudige ‘pods’ met een capsules tot geavanceerde ‘mods’ die je volledig kunt instellen naar je eigen wensen en behoeften.

Een minder bekend type binnen deze categorie zijn de zogeheten ‘Heat-not-Burn’- producten. Een voorbeeld hiervan is de IQOS, waarmee speciaal geprepareerde tabaksticks (HEETS) worden verwarmd. Tabak verwarmen lijkt qua ervaring erg op roken. Dit komt doordat de tabaksticks, net zoals een traditionele sigaret, bestaan uit een filter en echte tabak. Ze zijn beschikbaar in een aantal tabaks- en mentholvarianten van verschillende intensiteit. Het gebruik van echte tabak zorgt voor de authentieke smaak die je kent van roken.

Verschil tussen IQOS en e-sigaretten

IQOS is momenteel het enige alternatief op de markt die tabak verwarmt in plaats van die te verbranden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verwarmingssysteem met HeatControlTM-technologie. Doordat er echte tabak wordt gebruikt, lijkt de ervaring op roken maar dan zonder storende bijkomstigheden zoals rook, as, vuur en aan- houdende geur. De unieke tabaksticks zijn verkrijgbaar onder de merknaam HEETS en kunnen uitsluitend met IQOS worden gebruikt.

Deze producten worden gekenmerkt door het feit dat er geen verbranding van tabak plaatsvindt. De meeste schadelijke stoffen komen namelijk vrij tijdens de verbranding van tabak.