Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 29 september 2022

Novus Fumus gaat voor 100% duurzaam bezorgen

Het klimaat verandert, in een tempo dat vraagt om actie. In 2021 verstuurde Novus Fumus pakketten naar 41 landen, en we zijn ons bewust dat dit duurzamer moet. Daarom hebben we een bewuste keuze gemaakt om onze pakketten voortaan duurzamer te verzenden.

Minder lucht in de verpakkingen

Over het algemeen kunnen we orders van klanten in 2 groepen verdelen; brievenbuspakjes en pakketjes die niet door een brievenbus passen. In beide gevallen is het belangrijk dat we zo weinig mogelijk lucht versturen. Minder lucht betekent minder volume waardoor vervoersbedrijven meer pakjes per bestelbus of vrachtauto kunnen laden.

Brievenbuspakjes

Novus Fumus verzendt minder lucht

Woon je in Nederland of België? Als jouw bestelling door een brievenbus past, dan versturen we jouw bestelling altijd met in een brievenbuspakket. Voor onze brievenbuspakjes gebruiken we 2 verschillende soorten verpakkingen; De EnveloBox en de Do Good Bag. Deze verpakkingen zorgen er niet alleen voor dat we producten sneller kunnen verpakken, maar ze sluiten ook perfect aan op de inhoud van het pakket. We gebruiken dus geen opvulmaterialen meer voor jouw pakket.

Pakketten

Voor het verzenden van pakketjes hebben we gekozen voor Autolock dozen. Met deze dozen besparen we niet alleen tijd maar ook sluitings- en verpakkingsmaterialen. Als we dan toch verpakkingsmateriaal moeten gebruiken, dan hergebruiken we altijd de verpakkingsmaterialen die we van leveranciers hebben gekregen bij binnenkomende zendingen. Maar ook de EnveloBox en Do Good Bag kunnen worden gebruikt om grote producten in te versturen.

Pakketten duurzaam bezorgd

We vinden het enorm belangrijk om de opwarming van de aarde zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom hebben we gekozen voor een samenwerking met PostNL en DHL. 

DHL

DHL heeft de grootste elektrische vloot van Nederland. Zo rijden de bezorgauto’s, fietsen en StreetScooters van DHL allemaal op stroom. Alle Same Day Delivery pakketten van DHL brengen we dagelijks met een elektronische step van ons magazijn in Reuver naar een DHL City Hub in Baarlo. Deze pakketten worden dezelfde dag nog door DHL afgeleverd.

PostNL

PostNL bezorgt alle brievenbuspakjes al 220 jaar te voet of op de fiets! En pakketten bezorgen ze steeds vaker zoveel mogelijk elektrisch. Zo bezorgd PostNL van deur tot deur met netto nul CO2. Ook onze brievenbuspakjes leveren wij met onze elektronische step af bij PostNL.

Zo bezorgen we alle pakketten met netto nul CO2-uitstoot van deur tot deur.

Elektrische step

Novus Fumus e-step

Ons dagelijks woon-werk verkeer, en het afleveren van sommige PostNL en DHL pakketten doen we met onze elektronische step. Deze step is voorzien van een aanhangwagen waarin we maximaal 65kg aan pakketten kunnen vervoeren.

Minder papier

Tot voor kort werd bij iedere order een picklijst geprint, en werd iedere order voorzien van een pakbon. Dit zijn tienduizenden vellen papier per jaar, maar door slimmer gebruik te maken van onze software hebben we dit papier gebruik teruggeschroefd naar nul. Het enige wat we nu nog uitprinten zijn de verzendlabels. Al het overige is gedigitaliseerd.

Nieuwe producten

Dagelijks zijn we op zoek naar nieuwe producten om te kunnen verkopen in onze webwinkels. We kijken hierbij als eerste of deze producten in een brievenbuspakje passen. Bij grote producten kijken we of we deze kunnen versturen in de originele verpakking. Uit ervaring weten we dat bezorgers voorzichtiger omgaan als duidelijk te zien is wat voor product ze vervoeren.

Met deze nieuwe strategie hopen we ons steentje bij te kunnen dragen.