Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Willy van Knippenberg, 12 februari 2022

Philip Morris ziet vraag naar IQOS toenemen

In december 2021 gebruikten ruim 21 miljoen mensen een IQOS-apparaat. De IQOS is een elektronische sigaret die HEETS tabaksticks opwarmt in plaats van tabak te verbranden. Volgens Philip Morris is tabak verwarmen minder schadelijk voor de gezondheid. In oktober 2021 waren dit nog een miljoen minder gebruikers, een groei van 5%. Of deze groei van de IQOS doorzet is volgens de Philip Morris nog onzeker. Halfgeleiders die nodig zijn voor om de IQOS te kunnen produceren zijn al langer moeilijk leverbaar vanwege het wereldwijde chiptekort. Hierdoor is onder andere de lanceren van de nieuwe IQOS ILUMA uitgesteld, en is dit nieuwe apparaat alleen nog maar beschikbaar in enkele Aziatische landen en Zwitserland.

IQOS nu leverbaar in ruim 70 landen

Roken wordt in steeds meer landen ontmoedigd en de hoeveelheid "normale" sigaretten die Philip Morris verkoopt neemt al jaren af. De verkopen van IQOS apparaten en HEETS Tabaksticks groeit en is inmiddels goed voor bijna 30 procent van de omzet van het bedrijf. Maar ook de verkoop van sigaretten zoals Marlboro groeide eind vorig jaar met ruim 2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Over het heel 2021 daalde het aantal verkopen van sigaretten wel.

Philip Morris boekte over 2021 een omzet van ruim 31 miljard dollar, omgerekend ongeveer 27 miljard euro. Dat is een toename van ruim 9 procent. De winst over 2021 was ruim 9 miljard dollar.