Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Willy van Knippenberg, 19 oktober 2021

RIVM advies: beperk smaakjes e-sigaret tot alleen tabaksmaak

Dat de overheid e-sigaretten minder aantrekkelijk wil maken, dat wisten we al lang. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu deed onderzoek naar smaakstoffen die op dit moment worden gebruikt en stelt voor het aantal toe te laten smaakstoffen te beperken tot 23 stoffen die zelfstandig of bij gecombineerd gebruik de smaak van tabak hebben.

Gebruik van e-sigaretten minder aantrekkelijk maken

Met deze maatregel verwacht het RIVM dat het gebruik van e-sigaretten minder aantrekkelijk wordt. Dit ondersteunt ook een van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Het uitgangspunt is dat er alleen nog maar liquids met een tabaksmaak op de markt komen.

Voor het onderzoek zijn gegevens gebruikt die fabrikanten zoals Miller Juice en Zensations moeten aanleveren over de samenstelling van hun producten. Fabrikanten van liquids gebruiken in totaal ruim 500 verschillende smaakstoffen in vloeistoffen. Sommige daarvan zijn smaakstoffen met tabaksmaak, maar vaak worden ook zoete smaakstoffen gebruikt, zoals ethylmaltol.

Het RIVM adviseert om de lijst van 23 smaakstoffen na verloop van tijd te evalueren.

Reacties

  • Door RVL Huijts, 19 oktober 2021

    Wanneer gaan we eten verboden maken?<br />
    Als je om je heen kijkt, zie je alkeen maar dikke mensen. Dit kan leiden tot vele soorten ziekten waar de dood op volgt. We hebben in Nederland veel meer mensen die aan obesitas ui...

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden