WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 20 augustus 2021

Stoppen met roken? Misschien lukt het met SNUS

Wil je stoppen met roken en heb je al bijna alles geprobeerd? Met de zakjes nicotine zonder tabak (SNUS) van Aroma King lukt het je misschien deze keer wel!

Wat is SNUS (Nicotine zonder tabak)

Er zijn meerdere methoden waarbij je nicotine binnen kunt krijgen zonder sigaretten te roken. Iedereen kent wel de nicotine pleisters of kauwgom bijvoorbeeld. Maar je kunt ook nicotine snuiven of pruimtabak gebruiken. In Zweden is echter ‘snus’ heel erg populair. Bij een snus zit de nicotine in een tablet of theezakje dat onder de bovenlip wordt gestopt. Via het mondslijmvlies komt de nicotine dan in het bloed terecht.

Kan SNUS mij helpen om te stoppen met roken?

In Zweden rookt ongeveer 7% van de bevolking tussen de 16-84 jaar. In Nederland ligt dit cijfer op ongeveer 21%. Veel hoger dus. Hoe kan dat? Het antwoord is heel eenvoudig. Zweden is het enige land in Europa waar SNUS legaal mag worden verkocht. Zweedse mensen nemen dus op een andere mannier nicotine tot zich.

De zakjes Nicotine-zonder-tabak die wij hier verkopen zijn bijna hetzelfde als de Zweedse SNUS. Het verschil is dat in onze producten geen tabak zit verwerkt. Hierdoor valt het product buiten de tabakswet en is het legaal om deze te verhandelen.

Als je overstapt van het roken naar het gebruiken van SNUS dat zul je merken dat je geen behoefte meer hebt om sigaretten te roken. Gebruik je enkel en alleen nog maar SNUS, dan ben je dus officieel gestopt met roken.

Is SNUS veilig?

Als je SNUS gebruikt dan komen er geen verbrandingsproducten vrij. Het is daarmee veiliger dan roken, maar de schadelijke werking van nicotine, namelijk verhoging van bloeddruk en schade aan de vaatwanden, blijft. Het risico op een nicotineverslaving bij gebruik van SNUS is lager dan bij roken.

Wil je helemaal van je nicotine verslaving af? Je kunt met SNUS kiezen uit verschillende nicotine gehaltes. Je begint meestal met zakjes van 20mg nicotine, en gaandeweg stap je over naar een steeds lager nicotineniveau. Uiteindelijk zul je merken dat jouw lichaam geen drang meer heeft naar nicotine, en ben je niet alleen van je rookverslaving maar ook van je nicotine verslaving af.

Waar kan ik SNUS kopen?

In onze webwinkel vind je ruim 20 verschillende smaken van Aroma King. Dit merk brengt al enige tijd in Europe geproduceerde zakjes nicotine-zonder-tabak op de markt. In ieder pakje zitten 20 zakjes SNUS.

Een compleet overzicht vind je hier: https://www.novusfumus.nl/nl/nicotine-pouches/ of klik op onderstaande afbeelding.

VELO Nicotine zakjes