Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Willy van Knippenberg, 28 september 2020

Stoptober 2020: Doe jij mee dit jaar?

Wat is Stoptober?

Stoptober is een 28 dagen durend 'evenement' dat elk jaar in oktober wordt gehouden, waarbij rokers worden aangemoedigd om te stoppen met roken.

Het idee is dat rokers beloven niet te roken gedurende de periode van 28 dagen, met de bedoeling om helemaal te stoppen. Vorig jaar namen meer dan 50.000 rokers deel en naar verwachting zullen er dit jaar nog meer rokers deelnemen.

Wanneer begon Stoptober

De eerste Stoptober-campagne werd gelanceerd in 2012 en was een opmerkelijk succes, aangezien de kracht van sociale media sterk betrokken was bij de populariteit van het evenement. Er is enorm veel geroezemoes geweest voor de Stoptober-evenementen met celebs die meededen om elkaar aan te moedigen te stoppen met roken en te genieten van de voordelen ervan.

Waarom werkt Stoptober?

Het idee achter het evenement is gebaseerd op bewijs dat aantoont dat rokers na 28 dagen zonder sigaret vijf keer meer kans hebben om voorgoed op te houden met roken.

Dit jaar gaan worden rokers via sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram extra aangemoedigd om het 28 dagen vol te houden. Bekende en onbekende Nederlanders zullen daarbij helpen.

De onderlinge steun van stoppers is goud waard, zo hebben we vorige jaren gemerkt. Vooral de massale steun via Facebook heeft deelnemers enorm geholpen om het 28 dagen vol te houden. Met Stoptober stop je dus niet alleen, er zijn duizenden mensen bereid om jou te helpen.

Voordelen om te stoppen met roken

Het roken van tabakssigaretten is schadelijk voor jouw gezondheid en de gezondheid van de mensen om je heen, om nog maar te zwijgen van het milieu en jouw banksaldo. Binnenkort kost een pakje sigaretten €10 of meer, dus reken maar uit wat je bespaart.

Met Stoptober stop je nooit alleen. Je krijgt tips en steun via de gratis app, je kan ervaringen lezen en zelf delen op onze actieve Facebook community . Ook kan je na inschrijving het nieuwe Stoptober Magazine ophalen bij Kruidvat. Neem voor inspiratie een kijkje op Stoptober.TV.

Hoe doe je mee?

Meedoen kan niet eenvoudiger, meld je gewoon aan en je ontvangt de Stoptober app (vanaf 28 september te downloaden) en het Stoptober magazine (Boordevol verhalen, tips en leuke feitjes. Gratis af te halen bij alle Kruidvat filialen in Nederland)

Aanmelden? Klik hier