Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 3 mei 2020

Menthol sigaretten verboden

In mei 2020 heeft het Europees Hof van Justitie besloten dat de productie en verkoop van mentholsigaretten verboden wordt. Dit verbod is ingevoerd vanwege de scherpe smaak die de rook zou maskeren en de invloed die het heeft op rookverslaving. Er zijn echter alternatieven voor mensen die toch graag mentholsigaretten willen roken, zoals speciale hulzen, clicks, stiften en smaakkaartjes. Deze accessoires zijn momenteel nog toegestaan en menthol blijft toegestaan in e-sigaretten en sigaren.

Voor mensen die zelf mentholsigaretten willen maken, zijn er legale producten op de markt. De Fleva Menthol kaarten en de FrutaStick zijn populaire producten waarmee je van iedere sigaret een mentholsigaret kunt maken. Beide producten zijn veilig online te koop.

Het verbod op mentholsigaretten maakt deel uit van het preventieakkoord, dat streeft naar een rookvrije generatie in 2040. Andere maatregelen die in het akkoord staan zijn accijnsverhoging, neutrale verpakkingen met afschrikwekkende foto's en het uit het zicht halen van sigaretten en e-sigaretten bij winkels en speciaalzaken. De naleving van deze regels wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die boetes kan opleggen bij overtreding.

Als je zelf mentholsigaretten wilt maken, kun je een kijkje nemen in onze webwinkel voor een volledig overzicht van de beschikbare producten. We horen graag wat jouw mening is over dit verbod. Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

 

Reacties

 • Door Lara, 3 mei 2020

  In alle steden lopen ze op straat, de zwaar verslaafde heroïnehoertjes en omdat het op zo'n grote schaal gebeurt, kan de politie weinig doen. De drugsmaffia is de baas en de overheid rolt wel eens zo'n bende op m...

 • Door M Georgiadou, 3 mei 2020

  Slaat werkelijk nergens! Welke idioot heeft dit verzonnen? Die zou ik wel onder 4 ogen willen spreken! Wat een gezeur en gedram zeg! Bah bah

 • Door Sija, 3 mei 2020

  Slaat echt nergens op onze jeugd zal het toch wel proberen!!
  Zo ook drank druks enz.

 • Door Sjraar Steeghs, 3 mei 2020

  Ik rook zelf niet
  Maar wie neemt ons alles af?????

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden