Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 3 mei 2020

Menthol sigaretten verboden

In 2017 besluit het Europees Hof van Justitie dat productie en verkoop van de menthol sigaret met ingang van Mei 2020 wordt verboden. 

De reden waarom de menthol sigaret is verboden is omdat het de scherpe smaak van rook zou maskeren. Ook zou de menthol sigaret invloed hebben op de rookverslaving. Juist deze combinatie heeft er voor gezorgt dat dit verbod in werking is gesteld. 

Bron: https://www.rivm.nl/tabak/toevoegingen-aan-tabak/menthol

Alternatieven voor de menthol sigaret

Mascotte Menthol Filters

Op de markt zijn er al langer additionele producten te koop voor mensen die graag een menthol sigaret willen roken. Zo zijn er speciale hulzen, click's, speciale stiften en smaak kaartjes, en is er nog geen verbod op dergelijke accessoires. Ook blijft menthol toegestaan in e sigaretten en sigaren, maar we sluiten niet uit dat ook hier verandering in zal komen. Voor de verstokte menthol roker zijn er dus genoeg alternatieven.

Wil jij zelf menthol sigaretten maken? Kijk in onze webwinkel voor een volledig overzicht van producten waarmee je zelf menthol sigaretten kunt maken. Klik hier

Maatregelen voor een rookvrije generatie

Al deze maatregelen zijn een onderdeel van het preventie akkoord waarin staat dat we streven naar een rookvrije generatie in 2040. Naast het verbod op Menthol staan hier ook andere maatregelen in zoals accijnsverhoging, een neutrale verpakking met afschrikwekkende foto’s, en het uit het zicht halen van alle sigaretten en e-sigaretten bij winkels en speciaalzaken.

Boete bij overtreding

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) houdt toezicht op de naleving van de nieuwe regels omtrent het verkopen van tabak. Bij een overtreding kan de NVWA een boete opleggen van € 450 tot € 450.000. Ook kunnen producten die niet aan de nieuwe regels voldoen in beslag worden genomen.

Wat vind jij van deze nieuwe maatregel? Ben je eens of oneens? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Zelf menthol sigaretten maken

Er zijn diverse legale producten op de markt waarmee je van iedere sigaret een menthol sigaret kunt maken. De meest verkochte producten zijn de Fleva Menthol kaarten en de FrutaStick. Beide producten kun je veilig online kopen in onze webwinkel.

Fleva Menthol kaarten

Fleva Menthol kaarten stop je in een pakje sigaretten waarna deze de smaak van menthol absorberen.
Frutastick

De Frutastick is een pen waarmee je een streep trekt over de lengte van de sigaret. De sigaret krijgt dan meteen een frisse menthol smaak.
Bestel online, klik hier.

Reacties

 • Door Lara, 3 mei 2020

  In alle steden lopen ze op straat, de zwaar verslaafde heroïnehoertjes en omdat het op zo'n grote schaal gebeurt, kan de politie weinig doen. De drugsmaffia is de baas en de overheid rolt wel eens zo'n bende op m...

 • Door M Georgiadou, 3 mei 2020

  Slaat werkelijk nergens! Welke idioot heeft dit verzonnen? Die zou ik wel onder 4 ogen willen spreken! Wat een gezeur en gedram zeg! Bah bah

 • Door Sija, 3 mei 2020

  Slaat echt nergens op onze jeugd zal het toch wel proberen!!
  Zo ook drank druks enz.

 • Door Sjraar Steeghs, 3 mei 2020

  Ik rook zelf niet
  Maar wie neemt ons alles af?????

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden