Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 1 maart 2023

Verbod op online verkoop van (e-)sigaretten en toebehoren

Vanaf 1 juli 2023 komt er in Nederland een nieuw verkoopverbod aan voor tabak en e-sigaretten. Dit werd op 23 februari 2021 aangekondigd door de Nederlandse regering met als doel het aantal rokers sterk te verminderen en de volksgezondheid te verbeteren. Maar wat houdt dit verbod precies in? Wat wordt er verboden en wat mag nog wel? In deze blog post leggen we het je uit.

Wat wordt er verboden?

Het verkoopverbod heeft betrekking op een reeks producten die direct gelinkt zijn aan roken. Deze omvatten:

 • Tabak
 • E-sigaretten
 • Vloeistoffen (e-liquids) voor e-sigaretten
 • Accessoires voor e-sigaretten

Dit houdt in dat bedrijven zoals Novus Fumus vanaf de aangegeven datum geen tabaksproducten meer mogen verkopen via hun webwinkel. De voorraad zal geleidelijk worden afgebouwd en de producten worden uit de webwinkel verwijderd zodra ze niet meer op voorraad zijn.

Wat valt er buiten het verbod?

Hoewel het verbod veel producten treft, zijn er ook uitzonderingen. Deze omvatten:

 • Smaakmakers zoals klik bolletjes, fleva kaarten, frutastick
 • (Menthol) sigarettenhulzen van Mascotte of MCT
 • Rokersbenodigdheden zoals aanstekers, filters, etc

Het is belangrijk op te merken dat deze items, hoewel ze niet direct verboden zijn, onderhevig kunnen zijn aan toekomstige regelgeving, afhankelijk van het beleid van de overheid.

Het grotere plaatje: verbod op tabak in alle winkels

Dit nieuwe verbod maakt deel uit van een groter plan om de verkoop van tabaksproducten in Nederland in het algemeen te verminderen. Naast het online verbod, zal de verkoop van tabak geleidelijk worden afgebouwd in andere winkels. Vanaf 2024 zal de verkoop van tabak bij supermarkten verboden worden, gevolgd door tankstations en tabaks- en gemakswinkels.

Een stap in de strijd tegen roken

Het verbod op de online verkoop van tabak is een belangrijke stap in de strijd tegen roken en de inspanningen om de volksgezondheid te verbeteren. Maar het is niet de enige maatregel. Nederland voert ook campagnes uit om roken te ontmoedigen en is meer aandacht gaan besteden aan rookvrije zones. Door deze verschillende maatregelen hoopt Nederland het aantal rokers aanzienlijk te verminderen en zo de volksgezondheid te verbeteren.

Heb je vragen over deze wetswijziging of zoek je advies over hoe je je hierop kunt voorbereiden? Neem dan gerust contact met ons op bij Novus Fumus. We helpen je graag verder.

Reacties

 • Door marc, 1 maart 2023

  Wat een onzin dit zeg dat verbod op alles
  wie denken ze wel dat ze zijn
  is toch mijn leven

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden