Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 1 maart 2023

Verbod op online verkoop van (e-)sigaretten en toebehoren

Op 23 februari 2021 kondigde de Nederlandse regering aan dat de verkoop van tabaks- en aanverwante producten via webwinkels vanaf 1 juli 2023 verboden zal zijn. Deze wetswijziging is bedoeld om de verkoop van tabaksproducten aan minderjarigen te ontmoedigen en te verminderen. Nederland wil het aantal rokers de komende jaren sterk terugdringen en zo de gezondheid van de bevolking verbeteren.

Verbod op online verkoop

Naast het verbod op online verkoop, zal de verkoop van tabak ook geleidelijk worden afgebouwd in andere winkels. Vanaf 2024 zal de verkoop van tabak bij supermarkten verboden worden en daarna zullen tankstations en tabaks- en gemakswinkels volgen. Het doel is om uiteindelijk de verkoop van tabaksproducten in Nederland sterk te verminderen.

Voor bedrijven die tabaks- en aanverwante producten verkopen, zoals Novus Fumus, zal deze wetswijziging grote gevolgen hebben. Vanaf 1 juli 2023 mogen zij geen tabaksproducten meer verkopen via hun webwinkel. Novus Fumus zal daarom de voorraad geleidelijk afbouwen en de producten uit de webwinkel verwijderen zodra ze niet meer op voorraad zijn.

Het verbod op online verkoop van tabak is een belangrijke stap in de strijd tegen roken en het verbeteren van de volksgezondheid. Het is echter niet de enige maatregel die Nederland neemt om het aantal rokers te verminderen. Er worden ook campagnes gehouden om mensen te ontmoedigen te roken en er wordt meer aandacht besteed aan rookvrije zones. Door deze verschillende maatregelen hoopt Nederland het aantal rokers aanzienlijk te verminderen en zo de gezondheid van de bevolking te verbeteren. Als je vragen hebt over deze wetswijziging of advies zoekt, neem dan gerust contact met ons op bij Novus Fumus.