Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 23 juni 2020

e sigaret smaakjes verboden

Staatssecretaris Blokhuis wil de diverse smaakjes voor de e-sigaret verbieden, en alleen nog maar tabakssmaken toestaan. Het gaat onder meer om smaakjes als fruit, koffie, cola en vanille. Door die varianten in de ban te doen, zouden e-sigaretten minder aantrekkelijk moeten zijn voor jongeren. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer. 

Tabakssmaken blijven wel beschikbaar, zodat rokers de e-sigaret kunnen gebruiken om te stoppen met roken.

Accijnsheffing op e-sigaretten

Het aan banden leggen van de verkoop van e-sigaretten is onderdeel van het nieuwe beleid van de Europese unie, en de gesprekken hierover lopen al enige tijd. De Nederlandse inzet bij het verdere herzieningstraject is onder andere gericht op uiteindelijke accijnsheffing op e-sigaretten en aanverwante artikelen zoals e-liquid en andere navullingen. Dit geldt ook voor niet nicotine houdende producten.

Blokhuis is ook bezig met het aanpassen van de Tabaks- en rookwarenwet waarmee regels worden gesteld aan verhittingsapparaten voor het verhitten van tabak zoals de IQOS van Philip Morris.

Het verbod gaat niet per direct in, aangezien de wetgeving nog moet worden gemaakt. Een woordvoerder van het ministerie licht toe dat ze streven naar het voorjaar van 2021.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/paul-blokhuis/documenten/rapporten/2020/06/22/voortgangsrapportage-nationaal-preventieakkoord-2019