Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Willy van Knippenberg, 14 oktober 2021

VUSE E-sigaret goedgekeurd door Amerikaanse toezichthouder

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft toestemming verleend aan R.J. Reynolds (RJR) Vapor Company voor zijn Vuse Solo gesloten e-sigaret en bijbehorende e-liquid pods met tabakssmaak.

In het bijzonder hebben we het dan over de Vuse Solo Power Unit, Vuse Replacement Cartridge Original 4,8% G1 en Vuse Replacement Cartridge Original 4,8% G2. Aangezien de RJR Vapor Company gegevens heeft ingediend bij de FDA die aantonen dat het op de markt brengen van deze producten geschikt is voor de bescherming van de volksgezondheid, staat de huidige vergunning het toe dat deze producten legaal in de VS worden verkocht.

Goedgekeurde e-sigaret

De VUSE e-sigaret is nu dus de eerste, door de FDA, goedgekeurde e-sigaret. Eerder schreven we nog dat andere e-sigaretten flink onder vuur lagen. De Juul e-sigaret kwam voor de coronacrisis negatief in het nieuws vanwege zijn op jongeren gerichte marketing.

Nu dat de VUSE e-sigaret is goedgekeurd in de VS kunnen we binnenkort meer van dit merk verwachten. Misschien ook dat de e-sigaret nu een andere status krijgt. Daar waar in Nederland de e-sigaret niet als een middel om te stoppen met roken wordt gezien, is dat in het Verenigd Koninkrijk wel anders. Daar is worden nu in diverse ziekenhuizen zelfs vape-shops geopend, en worden rokers aangemoedigd om over te stappen naar e-sigaretten.

bron: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-permits-marketing-e-cigarette-products-marking-first-authorization-its-kind-agency