Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden
Thuiswinkel WaarborgEcommerce Europe TrustmarkKlantenservice
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Voor 17:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden

Door Willy van Knippenberg, 18 december 2021

Waar zijn IQOS HEETS van gemaakt?

We krijgen regelmatig vragen over IQOS HEETS. Wat zit er in, en waar zijn ze van gemaakt. In deze blog proberen we daar antwoord op te geven.

Philip Morris heeft de inhoud van HEETS nog niet officieel gepubliceerd, waarna we ze even een mail hebben gestuurd met de vraag of ze e.e.a. voor ons willen uitleggen.

Inhoud van HEETS volgens Philip Morris

  • Filter met biopolymeerfilm(folie in het filter)
    De filter is gemaakt van polymelkzuur, een van de meest voorkomende biopolymeren ter wereld. Verkregen uit suikerriet of zetmeel. De filter verwijdert het overtollige waterdamp uit de aerosol en verlaagt zo de aerosol-/dampgevoelstemperatuur. Philip Morris International (PMI) beoordeelde het als geschikt voor gebruik. Tijdens IQOS-tests werd niet onthuld dat er schadelijke stoffen zouden vrijkomen uit de biopolymeerfilm.
  • Filtermondstuk is gemaakt van celluloseacetaat, vergelijkbaar met die van een sigarettenfilter. De buis, het polymeerfilmfilter en de tabaksplug zijn verpakt in een navulpapier en bevestigd aan het filtermondstuk door een papiertipper.
  • Tabakvulling is uitsluitend ontworpen voor IQOS en is gemaakt van een geselecteerde mix van echte tabak. IQOS kopieert veel van de zintuiglijke en rituele aspecten van roken, maar gebruikt verwarming, geen verbranding. Het mag niet tegelijkertijd met het roken van sigaretten worden gebruikt. De gemiddelde gebruiksduur is ongeveer hetzelfde als bij het roken van een sigaret, maar tabaksvullingen zijn geen sigaretten en ontsteken niet met lucifers of een aansteker.
  • Onder het HEETS-papier wordt aluminiumfolie gebruikt om ontbranding van de tabakslading te voorkomen. De smaak van tabaksvulling met aluminiumfolie lijkt erg op die van gewone sigaretten. De aanwezigheid van aluminiumfolie heeft geen invloed op de algehele chemische samenstelling van de door IQOS geproduceerde aerosol.

Omdat tabak alleen wordt verwarmd en niet wordt verbrand, genereert IQOS geen rook, maar door verhitting produceert het een aerosol door de verdamping van water, glycerine en nicotine met de ware smaak van tabak zonder vuur, as, sigarettenrook en sigarettengeur. Glycerine wordt gebruikt in veel consumentenproducten (voeding, medicijnen en cosmetica) en staat op de lijst van goedgekeurde Europese voedselingrediënten. Het is ook goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten voor inhalatieproducten.

Het effect op lange termijn van het inhaleren van glycerine is onbekend, maar volgens de resultaten van kortetermijnonderzoeken zal het naar verwachting veel lager zijn dan bij het inhaleren van sigarettenrook. We hebben het IQOS-apparaat (dat glycerine produceert) getest in een rigoureus evaluatieregime dat menselijke studies omvat. We voeren ook verschillende post-marketing vervolgonderzoeken uit om de impact van het gebruik van IQOS te monitoren.

IQOS HEETS Tabaksticks kopen

Je kunt in onze webwinkel alle beschikbare smaken IQOS HEETS kopen. De prijzen zijn gelijk aan de prijs die je bij de supermarkt of in de tabakswinkel betaald. Waarom zou je dan de HEETS bij Novus Fumus kopen? Gewoon omdat het kan! (en je er ons een geweldig plezier mee doet). Daarnaast kun je bij ons meteen ook andere rokersbenodigdheden kopen zoals Aroma King click balletjes (ook geschikt voor HEETS), en nog vele andere dingen.