Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Willy van Knippenberg, 8 juni 2022

Damiana: gebruik, bijwerkingen en juiste dosering

In deze blog gaan we dieper in op het gebruik van Damiana. Damiana (Turnera diffusa, Turnera aphrodisiaca) is een wilde struik die voornamelijk groeit in Texas, Mexico, Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van Damiana, mogelijke bijwerkingen en de juiste dosering.

Waar wordt Damiana voor gebruikt?

Damiana wordt al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde. Het wordt vaak gebruikt als afrodisiacum en wordt verkocht als eetlustremmer. In de alternatieve geneeskunde wordt damiana gebruikt om medische aandoeningen te behandelen, waaronder astma, ongerustheid, depressie, hoofdpijn, constipatie en menstruatiestoornissen.

Verbeterde seksuele functie

Damiana wordt op grote schaal gepromoot als een seksueel stimulerend middel en afrodisiacum. Flavonoïden in de plant kunnen mogelijk het afrodisiacum-effect veroorzaken. Onderzoek suggereert ook dat damiana het seksuele genot van vrouwen kan verbeteren. ArginMax for Women, een gepatenteerde mix van ginseng, Ginkgo, damiana, L-arginine, multivitaminen en mineralen, kan mogelijk de seksuele functie verbeteren bij vrouwen in verschillende levensfasen.

Damiana als eetlustremmer

Damiana is ook onderzocht als hulpmiddel bij het afvallen. Een kruidenformule met damiana kan mogelijk de eetlust helpen onderdrukken. Degenen die het supplement een jaar lang bleven gebruiken, behielden hun gewichtsverlies.

Mogelijke bijwerkingen van Damiana

Damiana wordt algemeen als veilig beschouwd. Een hoge consumptie van 200 gram damiana-extract of meer is in verband gebracht met ernstige bijwerkingen, zoals stuiptrekkingen en symptomen vergelijkbaar met hondsdolheid of strychninevergiftiging. Damiana kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij mensen met diabetes die insuline of andere bloedsuikerverlagende medicijnen gebruiken. Damiana mag niet worden ingenomen in de twee weken voorafgaand aan de operatie. Het is niet bekend of het veilig is voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Dosering

Er is geen vastgestelde dosering voor damiana. Kijk op de verpakking voor de juiste dosering. Overleg altijd met jouw arts voordat je damiana gaat gebruiken.

Damiana kopen

Je kunt Damiana online kopen bij Novus Fumus. Kies uit twee verschillende soorten verpakkingen: Damiana thee (verkocht per 50 gram) of Damiana capsules (60 capsules per verpakking). Klik hier om Damiana te kopen en ontdek de voordelen van deze plant.

Conclusie

Damiana is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt in de volksgeneeskunde. Het wordt vaak gebruikt als afrodisiacum en eetlustremmer en kan mogelijk helpen bij het verbeteren van de seksuele functie en het onderdrukken van de eetlust. Het is belangrijk om te onthouden dat er beperkt onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van damiana en dat het niet veilig is voor iedereen. Raadpleeg altijd jouw arts voordat je damiana gaat gebruiken.