Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsAppKlantenservice
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 1 juli 2023

Wat is Gifsla (Wild Lettuce) en hoe gebruik je het?

Als je op zoek bent naar natuurlijke producten met interessante effecten op lichaam en geest, dan is Gifsla (ook wel bekend als Wild Lettuce of Lactuca virosa) een plant die je zeker moet kennen.

Wat is Gifsla of Wild Lettuce?

Gifsla, ook wel bekend onder de Engelse naam Wild Lettuce of de wetenschappelijke naam Lactuca virosa, is een plant die inheems is in Europa, maar tegenwoordig ook elders te vinden is. Het is een plant die zowel vanwege zijn uiterlijk als zijn mogelijke effecten op het menselijk lichaam aandacht trekt.

Deze plant staat bekend om zijn sterk kalmerende eigenschappen. Het sap dat uit de stelen en bladeren komt wanneer deze worden gesneden, heet lactucarium, en dit is het deel van de plant dat verantwoordelijk is voor de meeste van zijn bekende effecten.

Wat doet Gifsla?

De lactucarium in Gifsla heeft verschillende effecten op het menselijk lichaam en de geest. Het is belangrijk om te weten dat deze effecten kunnen variëren afhankelijk van de persoon en de dosering, maar hier zijn enkele van de meest gemelde effecten:

  • Kalmerend: Gifsla kan helpen om gevoelens van stress en angst te verminderen.
  • Slaapbevorderend: Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel.
  • Pijnstilling: Het kan lichte pijn verlichten.

Hoe gebruik je Gifsla?

Gifsla kan op verschillende manieren worden gebruikt. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het rauw te eten, maar het kan ook worden gekookt of gedroogd en verwerkt tot thee.

Hier bij Novus Fumus bieden we een scala aan Wild Lettuce-producten aan, waaronder Wild Lettuce 50x extracten Indian Elements Wild Lettuce. Deze producten maken het gemakkelijk om de mogelijke voordelen van deze plant te ontdekken zonder dat je zelf op zoek hoeft te gaan naar de plant in het wild.

Wild Lettuce 50x extract
Hoogwaardige Lactuca Virosa - Wild Lettuce, 50x extract - Natuurlijk en Traditioneel Medicinaal Kruid voor Thee of Vaporizer Gebruik. € 13,50

Waar vind je Gifsla in de natuur?

Als je zelf op zoek wilt gaan naar Gifsla, zul je blij zijn om te weten dat deze plant redelijk gemakkelijk te vinden is in veel delen van Europa. Hij groeit in het wild langs wegen en op verlaten terreinen.

Gifsla is een vrij grote plant die kan uitgroeien tot een hoogte van wel twee meter. Hij is te herkennen aan zijn langwerpige, puntige bladeren en zijn heldere gele bloemen. Let wel op dat het sap van de plant wit en plakkerig is en irritatie kan veroorzaken bij contact met de huid.

Of je nu geïnteresseerd bent in het proberen van Gifsla voor zijn kalmerende effecten, of gewoon nieuwsgierig bent naar deze fascinerende plant, bij Novus Fumus staan we klaar om je te helpen. Bekijk onze selectie van Gifsla producten en ontdek zelf wat deze bijzondere plant te bieden heeft.