Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Willy van Knippenberg, 12 augustus 2022

Wat is Kratom? Hoe werkt het, en waar kan ik het kopen?

Kratom is een groenblijvende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. Het groeit in tropische klimaten en produceert bladeren die alkaloïden bevatten die mitragynines worden genoemd. Deze verbindingen produceren stimulerende effecten die vergelijkbaar zijn met die van opiaten.

Volledig legaal en zonder recept.

Kratom wordt vaak "de opioïde van de natuur" genoemd. Dit betekent dat kratom chemicaliën bevat die werken als opioïden, dit zijn van nature voorkomende stoffen in de hersenen die helpen bij het reguleren van stemming en pijn. In tegenstelling tot geneesmiddelen op recept is kratom echter volledig legaal en zonder recept verkrijgbaar.

Kratom verbetert de slaapkwaliteit.

Kratom helpt ook bij pijnverlichting. Dit komt omdat het pijnstillend en ontstekingsremmend werkt. Het verhoogt ook het energieniveau en verbetert de stemming. Je zult merken dat je minder door de pijn bent afgeleid en sneller in slaap valt. Je slaapt ook dieper en vaster.

Hoe gebruik je Kratom?

Er zijn verschillende manieren om kratom in te nemen. Je kunt het roken, drinken, eten of verdampen. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het roken van kratom wordt niet aanbevolen omdat het ademhalingsproblemen kan veroorzaken. Het drinken van kratom wordt ook niet aanbevolen omdat het kan leiden tot leverbeschadiging. Het eten van kratom is een effectieve manier om kratom te consumeren, omdat het zorgt voor een constante dosis van het kruid. Het verdampen van kratom is een andere optie, omdat het gebruikers in staat stelt de actieve ingrediënten te inhaleren zonder ze te hoeven doorslikken.

Kratom-soorten

Kratom-soorten zijn over het algemeen verdeeld in drie verschillende kleuren. Rode ader, witte ader of groene ader. Deze onderverdeling is afhankelijk van de kleur van de stengel en nerven van het blad. Als je goed naar een kratomblad kijkt, zie je dat de stengel en nerven een bepaalde kleur hebben. Dit verschil is niet altijd helemaal duidelijk en veel hangt af van de locatie, leeftijd en omstandigheden waarin de kratomboom staat. Bij het pletten van kratombladeren worden meestal de stengel en aderen verwijderd.

Kratom-soorten met verschillende graankleuren gedijen in verschillende omstandigheden en elke kratom bevat verschillende alkaloïden, die elk hun eigen kenmerken opleveren. Red vein kratom soorten zijn geschikt voor bepaalde doeleinden, terwijl de groene en witte kratom soorten het meest geschikt zijn voor andere doeleinden.

Welke kratomsoort voor jou het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Bij kratom kan dit best ingewikkeld zijn vanwege de verschillen binnen dezelfde kleursoort. Dit is afhankelijk van kwaliteit, locatie, klimaat, oogstmethode etc. Niet alle rode nerven zullen dezelfde eigenschappen hebben en dit geldt ook voor de witte en groene nerven.

Waar kan ik Kratom kopen?

Je kunt kratom online kopen bij gerenommeerde websites zoals Novus Fumus. Gebruik echter alleen producten die gestandaardiseerde extracten van kratombladeren bevatten. Deze extracten worden getest op zuiverheid en potentie voordat ze worden verkocht.