Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering
WhatsApp
0
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle Levering

Door Novus Fumus, 1 november 2022

Wat zijn de verschillende alternatieven voor roken?

Er zijn verschillende alternatieven voor sigaretten op de markt, waaronder 'heat-not-burn' apparaten en e-sigaretten. Apparaten die tabak verwarmen gebruiken speciaal geprepareerde tabakssticks die in het apparaat worden geplaatst en worden verwarmd tot een specifieke temperatuur zonder verbranding. E-sigaretten bevatten geen echte tabak, maar verdampen e-vloeistoffen op een lage temperatuur. Het grootste verschil tussen rookvrije alternatieven en sigaretten is dat er bij de alternatieven geen verbranding plaatsvindt, wat de belangrijkste oorzaak is van aan roken gerelateerde ziektes.

Hoewel nicotine verslavend is, is het niet de voornaamste oorzaak van aan roken gerelateerde ziektes. De chemicaliën die vrijkomen bij verbranding veroorzaken deze ziektes. Daarom kan een rookvrije optie overwogen worden door een volwassen roker die op zoek is naar een alternatief voor sigaretten. IQOS is een voorbeeld van een 'heat-not-burn' apparaat, maar het is niet risicovrij en bevat nicotine waardoor het verslavend is. De beste optie voor de gezondheid is om volledig te stoppen met roken en nicotine.

Voor meer informatie over rookvrije alternatieven en het verminderen van de schade van roken, kunt u terecht op onze categoriepagina.