• Lorem ipsum

Wat zijn nicotine zouten?

22 Oct 2020
door Willy van Knippenberg

Iedereen heeft het de laatste tijd over nicotine zouten liquids die meer voldoening zouden geven dan de traditionele liquids. Wij leggen je uit wat nicotine zouten zijn.

Nic Salt - zoals nicotine zouten ook wel worden genoemd - hebben een zachte smaak en zorgen ervoor dat mensen die dampen een hogere nicotineconcentraties consumeren dan in de gewone en populaire liquids. Je zult ook merken dat je minder liquid gebruikt omdat je sneller aan jouw nicotine behoefte zult voldoen. Dit is een stuk gunstiger voor jouw portemonnee.

Wat zijn nicotinezouten?

Nicotinezout is de natuurlijke staat van nicotinetoxine zoals het voorkomt in tabaksbladeren. Het vreemde van deze verbinding is dat het verdampt bij extreme temperaturen en dat de ionen niet gemakkelijk worden opgenomen door lichaamsreceptoren.

Over het algemeen is het geen effectieve methode om nicotine aan het menselijk lichaam af te geven als je het vergelijkt met gedeprotoneerde freebase nicotine.

Fabrikanten hebben een nieuwe methode ontdekt om 50 mg nicotinetolerant te gebruiken en deze om te zetten in een vorm die meer biologisch beschikbaar is in vergelijking met conventionele e-liquids.

Benzoëzuur - dat twee doelen dient - is het magische ingrediënt dat helpt bij de verwerking van deze verbinding: helpen om de temperatuur te verlagen waarbij verdamping van nicotinezouten optreedt en verlaagt de pH-waarde van de chemische stof, wat resulteert in een zachter gevoel in de keel en stijgt de opneembaarheid van nicotinezouten als freebase nicotine.

De omzetting maakt het verdampen van grote hoeveelheden nicotine (ongeveer 50 mg / ml) comfortabel en zorgt voor een gemakkelijke opname van nicotinezouten in het lichaam van de consument.

Verschil tussen Nicotinezouten en Freebase

Vanuit het perspectief van de damper is het verschil tussen nicotinezouten en freebase nicotine alleen het unieke effect op de damp-ervaring. Je zult merken dat nicotine sneller wordt opgenomen, waardoor je minder veel zult gaan dampen.

Een ander opvallend verschil is dat liquid op basis van nicotine zouten een stuk zachter is voor de keel. Gewone liquids met een hoog nicotine gehalte zorgen meestal voor een scherp gevoel achter in de keel. Dit is ook vaak de reden waarom beginnende dampers vaak moeten hoesten.

Freebase nicotine met een hogere pH-waarde heeft bijvoorbeeld een harder effect vanwege een hoge alkaliteit. Nicotinezouten hebben een lagere pH-waarde en dus een lagere alkaliteit vanwege de behandeling met benzoëzuur, wat een zachter gevoel op de keel veroorzaakt.

Het verschil wordt goed gevoeld wanneer men overschakelt van de freebase nicotinemix naar nicotinezouten, aangezien de laatste niet zo hard voor de keel is als de eerste.

Sommige dampers geven ook aan dat een e-sigaret met nicotinezouten meer lijkt op een normale sigaret. Hoe meer nicotine er in een trekje zit, hoe bevredigender de ervaring.

Welke e-sigaret is geschikt voor liquid op basis van nicotinezouten?

Als je nicotinezouten wilt gaan gebruiken, dan raden wij het gebruik van e sigaretten met een hoog vermogen af. Gebruik bij voorkeur een e sigaret met een laag wattage. MOD's zijn dus over het algemeen niet geschikt. Veel merken zoals Aspire en Joyetech hebben e sigaretten ontwikkeld die specifiek voor nicotinezouten liquids zijn gemaakt.

Voordelen van Nicotinezouten

Nu heb je een idee wat nicotinezouten zijn en welke e-sigaretten hiervoor geschikt zijn. Maar wat zijn nu de voordelen?

Een hoger niveau van tevredenheid
De meerderheid van de dampers die voor de allereerste keer een e-sigaret met traditionele vloeistoffen gebruiken zeggen dat ze het gevoel in hun keel missen. Dit komt omdat nicotine van traditionele liquid niet snel wordt opgenomen tijdens het dampen. Liquid met nicotinezouten geeft de nicotine sneller af, waardoor je sneller het gevoel hebt dat je voldoende nicotine hebt binnen gekregen.

Soepele Nicotine Hit
Een grote afknapper voor sommige dampers is dat traditionele liquids te sterk in smaak zijn, en het nicotine-ingrediënt in deze mix is ​​de schuldige. Dat is de reden waarom anesthetica zoals menthol en eugenol door de meeste sigarettenfabrikanten worden gebruikt om de aanwezigheid van nicotine te verhullen. Nicotinezouten zijn zacht voor de keel.

Nicotinezouten hebben weinig effect op de smaak
Dampers die nicotinevrije liquids gebruiken, kunnen het verschil in smaak duidelijk voelen, ondanks het feit dat ze het exacte product roken. De reden hiervoor is dat freebase nicotine liquid de algehele smaak van de vloeistof beïnvloedt. Nicotinezouten hebben geen substantiële invloed en veroorzaken een rijk, smaakvol en zelfs fascinerend dampgevoel.

Gebruiksvriendelijke en goedkope e-sigaretten
Een goede MOD is aanzienlijk duurder dan een kleine vape-pen. Als je overstapt naar nicotinezouten dan heb je geen dure MOD nodig en kun je met een eenvoudige, goedkopere, e-sigaret hetzelfde resultaat bereiken: een voldaan gevoel. Een ander bijkomend voordeel is dat je beduidend minder vloeistof verdampt, en een flesje liquid van 10ml dus veel langer mee zal gaan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter