Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 11 september 2017

10 struggles die je herkent als je samenwoont met een ochtendmens

Is jouw partner al uren voor zonsopkomst wakker en ben jij ’s ochtends niet uit bed te branden? Het samenwonen met een ochtendmens, terwijl je zelf een avondmens bent, kan behoorlijk wat struggles opleveren.

 

  1. Wanneer je partner opstaat, voelt het voor jou nog midden in de nacht. En soms is dat nog echt waar ook. Jij draait je nog wel even een keer of 8 om.

 

  1. Jullie meningen verschillen over vroeg opstaan. Jouw partner vindt 6 uur vroeg, maar kan wel direct uit bed springen. Jij bent voor 10 uur niet aanspreekbaar en komt daarom ook het liefst na deze tijd uit je bed.

 

  1. Ook hebben jullie hele andere ideeën over bedtijd. Je liefje vertrekt al rond 10 uur naar de slaapkamer terwijl jij pas slaap krijgt om 2 uur ’s nachts.

 

  1. Spontaan knuffelen in bed komt haast zelden voor. Wanneer jij in bed stapt, is je partner al ver in dromenland. En wanneer je weer wakker wordt, is de andere helft van het bed meestal al leeg. Gelukkig is de luie zondagmiddag perfect om die verloren tijd in te halen.

 

  1. Je probeert wel eens tegelijk met je partner naar bed te gaan zodat jullie tegen elkaar aan in slaap kunnen vallen, maar daar heb je vaak al direct spijt van. Je ligt namelijk uren naar het plafond te staren en je ligt te woelen omdat je totaal niet moe bent. Je partner daarentegen ligt te slapen als een roosje.

 

  1. Wanneer je partner samen met jou wilt ontbijten moeten jullie beiden wat water bij de wijn doen. Op zondag eet je liefje het liefst al om 9 uur ’s ochtends terwijl jij rond 1 uur pas gaat brunchen. Rond 11 uur is wel oké, toch!?

 

  1. Je partner heeft op de vroege ochtend al bijna een hele to do list afgewerkt. De vaatwasser is uitgeruimd, de was is gedaan en gestreken en de hond heeft al een flinke wandeling gemaakt. Lucky me zou je denken, maar je wordt regelmatig wakker van de stofzuiger om half 8 ’s morgens. En tijdens het schoonmaken van de badkamer maakt je partner ook wel erg veel kabaal. Over het stampen op de trap nog maar te zwijgen. Daar gaat je nachtrust, eh ochtendrust.

 

  1. Samen op pad? ’s Ochtends is niets voor jou, ’s avonds niets voor je partner. Dan blijft alleen de middag nog over. Als je een keer vroeg op pad gaat met je partner, ben je chagrijnig door je ochtendhumeur en als jullie een keer ’s avonds uitgaan dan zit je liefje alleen maar te gapen. Wat een gezelligheid!

 

  1. Je partner snapt niet wat jij allemaal aan het doen bent tot diep in de nacht en jij snapt niet waarom je vriend of vriendin zo vrolijk en actief kan zijn op de vroege ochtend.

 

  1. Jullie verschillen van mening over de voordelen van een ochtend- en avondmens. Toch kunnen jullie niet zonder elkaar en vind je het stiekem best lief als je partner een uitgebreid ontbijt heeft klaargemaakt en jou daarvoor iets eerder wakker maakt.