Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 21 november 2016

4 x leuke Sinterklaas surprises

Bij ‘het avondje van Sinterklaas’ hoort natuurlijk een berg pepernoten, schuimpjes, gedichtjes én natuurlijk surprises. Elk jaar loop je weer eindeloos na te denken met wat je nu weer moet maken voor je neefje, tante of opa. Daarom komen wij met een aantal ideeën die je heel gemakkelijk zelf kan namaken. Dit jaar knutsel jij binnen no time een prachtige en originele surprise in elkaar.

Het paard van Sinterklaas

Amerigo is het trouwe paard van Sinterklaas. Het witte paard brengt de Sint overal naartoe, dus daarom verdient hij het om als surprise gemaakt te worden. Maak van een grote schoenendoos het lichaam van het paard. Verf de doos wit met zwarte stippen. Hetzelfde doe je bij een kleinere doos. De kleine doos wordt de kop van het paard. Plak de kleine doos vast op de voorkant van de grote doos. Zorg ervoor dat de kleine doos aan de voorkant iets uitsteekt. Vervolgens kan je met rood en geel papier een dekje en teugels voor Amerigo maken. Maak van wit papier twee oren en een staart. Het cadeautje verstop je ergens in één van de dozen.

Sushi-plank

Moet jij een surprise maken voor iemand die ontzettend veel van sushi houdt? Deze sushi-plank ziet eruit om op te eten. Je hebt een smalle, vierkante doos nodig die als plank dient. De doos moet wel groot genoeg zijn om het cadeautje in te kunnen stoppen. Verf de doos bruin. Vervolgens maak je van gekleurd, stevig papier de sushi.

Konijnensloffen

Zorg dat je twee ovale (niet gesneden) broden in huis hebt. Snij met een mesje een gat in de bovenkant en haal met je hand het deeg eruit. Nu kan je het cadeautje erin stoppen en het gat weer dichtmaken met de broodkruimels. Maak van gekleurd karton het gezicht voor de konijnen en teken met een zwarte stift de mond en de ogen erop. De oren maak je van dubbel donkerbruin karton met een satéprikker ertussen. Zo kan je de oren makkelijk in het brood prikken en blijven ze rechtop staan. Nu moet je alleen nog de sokken maken waar de voeten in moeten. Maak een ringetje van karton en bekleed dit met een oud kledingstuk.

Roze flamingo

Maak van kippengaas het lijf, de nek en de kop van de flamingo. Scheur een krant in stukken en lijm de stukjes krant op het gaas. Ga zo door totdat het kippengaas helemaal beplakt is. Teken op een stuk karton de onderkant van de flamingo, zodat deze als ondergrond gebruikt kan worden. Verf de snavel van de flamingo zwart en de kop wit. Vervolgens ga je het roze crêpepapier om de nek van de flamingo wikkelen. Daarna knip je uit het crêpepapier meerdere vierkantjes. Deze vierkantjes knijp je in het midden samen zodat er een soort bloemen ontstaan. Dit worden de veren van de flamingo. Als laatste plak je de veren met een lijmpistool op het lijfje van de flamingo.