Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 27 maart 2017

5 minder bekende bestemmingen voor een stedentrip

Parijs, Rome, Londen en Barcelona: gaap! Met deze bestemmingen is niets mis mee maar er zijn zoveel andere leuke steden in Europa, die weliswaar minder bekend maar wel een trip waard zijn. Onbekend maakt onbemind? Echt niet! Deze vijf steden moeten gewoon op je bucketlist horen!

TIP: Gebruik je Novus Fumus spaarpunten voor RyanAir vliegtickets!

 

1. Dubrovnik, Kroatië

Dubrovnik is werkelijk waar een pareltje van een stad. Althans als je van middeleeuwse schatten houdt want cultuur en geschiedenis gaan hier hand in hand. De vestingstad, met uitzicht op de Adriatische Zee, is compleet ommuurd door de oude stadsmuren en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op het moment dat je de oude stadspoorten binnen wandelt, dan adem je één en al historie in. In Dubrovnik vind je traditionele mediterrane huizen, kloosters, kathedralen, torens en marmeren straten.
 

2. Florence, Italië

Kunst- en cultuurliefhebbers halen hun hart op bij een stedentrip naar Florence. In deze stad woonden of leefden namelijk grootheden als Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en Dante. Logisch dat de grootste kunstcollectie van Italië in Florence is gevestigd. In Galleria degli Uffizi ben je wel een paar uur zoet. Slenter over de middeleeuwse piazza en geniet van de heerlijke Italiaanse sfeer. Vergeet tijdens je stedentrip niet om van een echte Italiaanse espresso of gelato te proeven.
 

3. Porto, Portugal

Porto is een Portugese stad die je echt weet te verrassen. Pastelkleurige gevels, authentieke portboten, gezellige pleinen en heerlijk Portugees eten: in deze stad doe je niets meer dan genieten. De stad heeft verschillende oude wijken waar nog echt de authentieke sfeer hangt, bijvoorbeeld de smalle straatjes die vol hangen met wapperend wasgoed. Bovendien vind je in Porto één van de mooiste boekwinkels van de wereld: Livraria Lello & Irmão. En natuurlijk is je stedentrip naar Porto niet compleet zonder te genieten van een goed glas port, die je overigens op iedere straathoek kan krijgen. Porto heeft jouw hart binnen de kortste tijd veroverd.
 

4. Tallinn, Estland

Nog zo’n fijn middeleeuws stadje is Tallinn in Estland. Je raakt hier betoverd door de vestingwerken, de smalle klinkerstraatjes, de wachttorens en de heerlijke middeleeuwse sfeer. Als je door de oude straten in de binnenstad dwaalt dan kan het niet anders dat de afgebladderde herenhuizen, de imposante kathedralen en de stadsmuur met zijn authentieke torens langzamerhand een plekje in je hart aan het veroveren zijn. Maar de stad heeft ook een hele hippe kant met trendy winkels, restaurants en bars.
 

5. Baku, Azerbeidzjan

Ooit van Baku gehoord? Of Bakoe? Deze stad ligt in Azerbeidzjan, wat weer op de grens van Oost-Europa en West-Azië ligt. Baku wordt ook wel het tweede Dubai genoemd. De luxe wolkenkrabbers schieten uit de grond en door de vele expats zijn er winkels als Dior, Versace en Gucci. Niet gek dat je in deze onontdekte hoofdstad je ogen uitkijkt. Toch ook wat van de geschiedenis en cultuur opsnuiven als je in Baku bent? De historische binnenstad is prachtig: er zijn veel oude gebouwen en het Shirvanshah’s paleis is absoluut een hoogtepunt.