Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 17 oktober 2017

6x fotogenieke plekken in Nederland

Voor het maken van mooie foto’s hoef je echt niet naar het buitenland te reizen. Ons land heeft namelijk ook heel veel prachtige plekjes te bieden. Met deze 6 fotogenieke plekken kun je gewoon in Nederland blijven.

Kinderdijk, Zuid-Holland

Nederland is het land van de kaas, tulpen en molens. Voor het fotograferen van deze laatste moet je naar Kinderdijk. Het fotograferen van een enkele molen kan al ontzettend toffe plaatjes opleveren, maar meerdere molens bij elkaar zorgen absoluut voor een mooie foto. In Kinderdijk, een klein dorpje in Zuid-Holland, staan maar liefst 19 molens. Je kunt het beste vroeg in de ochtend tijdens zonsopkomst of juist in de avond tijdens zonsondergang komen. De laagstaande zon in combinatie met de molens en het water zorgen voor een bijzonder sfeervol plaatje.

De Posbank, Gelderland

De Posbank is een prachtig natuurgebied in Gelderland. Het is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom en ligt vlakbij Rheden. Het gebied leent zich uitstekend voor natuurfotografie. Dankzij het glooiende landschap kun je prachtige landschapsfoto’s maken. Dit gebied zou prachtig zijn om een zonsopkomst te fotograferen maar dat is verboden. Je mag niet voor zonsopkomst het gebied betreden om de wilde dieren niet al teveel te storen. Tip: kom rond eind augustus en september want dan staat de heide mooi in bloei en kleurt de Posbank helemaal paars.

Reitdiephaven, Groningen

Je zou haast denken dat je in Willemstad (Curaçao) of in het kleurrijke Cuba bent beland, maar niets is minder waar. Je bent gewoon in Groningen! De Reitdiephaven ligt aan de rand van Stad en is een idyllisch en pittoresk haventje. Het kenmerkt zich door de gekleurde huisjes aan het water. Door de kleurrijke gevels kun je hier zowel overdag als ’s avonds prachtige foto’s maken.

Scheveningse Pier, Zuid-Holland

Bij daglicht is de Pier in Scheveningen niet heel bijzonder te noemen. Het levert je misschien een leuk plaatje op, maar het geeft je geen ‘wauw-gevoel’. Maar wanneer de avond valt en de verlichting op de Pier aangaat, dan moet je snel je camera uit je tas grissen. De gekleurde lichtjes in het donker zorgen voor een sfeervolle foto. Vergeet niet om je statief mee te nemen zodat je met lange sluitertijden kan werken.

Zeelandbrug, Zeeland

Misschien rijd je er wel eens overheen: de Zeelandbrug. Deze 5 kilometerlange brug verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. Tijdens zonsopkomst en zonsondergang is het genieten bij deze brug. Gebruik een grijsfilter om met lange sluitertijden te fotograferen. Je krijgt dan een bijzonder effect in het water.

Binnenstad van een oud stadscentrum, Nederland

Liggen de zojuist genoemde plekken niet in de buurt? Niet getreurd! Meestal woon je wel vlakbij een stad met een mooi oud stadscentrum. Ook dat is prachtig om op de foto te zetten. Wat dacht je van het historische centrum en de grachten van Delft, Leiden, Amsterdam of Dordrecht? Het zijn perfecte decors om prachtige plaatjes te schieten. Probeer bijvoorbeeld de weerspiegeling van een rijtje grachtenpanden in het water te fotograferen.