Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 2 oktober 2017

7 goede redenen om een huisdier te nemen

Het is bijna Dierendag en dat betekent dat je huisdier extra in het zonnetje gezet mag worden. Maar heb je geen lieve viervoeter in huis omdat je partner nog niet helemaal overtuigd is? Wij geven je 7 goede redenen waarom een huisdier je leven verrijkt.

 

1. Mensen met een huisdier lachen vaker

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch?! Nou bij honden- en kattenbaasjes zit dat wel snor. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een hond of kat vaker lachen dan mensen zonder huisdier. Tja, want het is ook gewoon super grappig als Max of Sjaakie weer iets onnozels doet. En lachen is weer goed voor je gezondheid. Komen we gelijk op het volgende punt.

 

2. Lagere hartslag en bloeddruk

Het aaien van een dier zorgt voor een lagere hartslag en bloeddruk. Bovendien word je er ontspannen van. Ook is het hebben van een huisdier beter voor je immuunsysteem. Sta je onder stress? Steek dan eens een paar uur de handen uit de mouwen in een dierenasiel. Veel beter voor je gezondheid dan een avondje op de bank zitten piekeren.

 

3. Een veilig maatje

Een huisdier kan ervoor zorgen dat je je veilig voelt en dit geldt dan voornamelijk bij kinderen. Ze voelen zich op het gemak bij het dier en krijgen er onvoorwaardelijke liefde voor terug. Ze kunnen eenvoudig bij het huisdier terecht met hun woede, angst, blijdschap en geheimen omdat ze weten dat een dier niets doorvertelt en niet oordeelt. Het is een veilig maatje die altijd voor het kind klaarstaat.

 

4. Je krijgt meer beweging

Hondenbezitters krijgen meer beweging omdat ze hun trouwe viervoeter meerdere malen per dag moeten uitlaten. Dat is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je hart. Heb je een zittend beroep? Stel dan eens voor om je hond mee naar het werk te nemen zodat je en je collega’s wel naar buiten moeten om een ommetje te maken.

 

5. Het is fijn gezelschap

Vooral voor mensen die alleen leven, is een huisdier fijn gezelschap. Het dier verjaagt de eenzaamheid als het ware. Dit gaat met name op bij een hond of kat omdat deze beestjes wat actiever zijn dan een cavia of goudvis. Ook heeft dit mogelijk te maken met het feit dat een hond of kat de ruimte deelt met de eigenaar.

 

6. Huisdiereigenaren zijn gelukkiger

Eigenaren van een huisdier zijn gelukkiger dan mensen zonder dier. Een honden- of kattenbezitter hoeft alleen maar naar zijn of haar beestje te kijken en er oogcontact mee te maken om zich intens gelukkig te voelen. Wist je dat een depressie minder vaak voorkomt bij mensen die een sterke sociale band met hun huisdier hebben.

 

7. Mensen met een dier zijn socialer

Het hebben van een huisdier heeft invloed op de sociale vaardigheden. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die met een hond opgroeiden meer sociaal vaardig zijn. Bovendien maken mensen met een huisdier makkelijker een praatje met anderen. Zo raak je tijdens het uitlaten van je trouwe viervoeter sneller in gesprek met een lotgenoot dan mensen die zonder hond voorbij wandelen.