Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 5 september 2016

7 schoonmaaktips voordat je op vakantie gaat

1. Leeg de vuilnisbakken

Zit je niet te wachten op vieze geurtjes uit de prullenbak die je bij binnenkomst tegemoet komen? Verschoon nog snel de zak voordat je weggaat. Het is niet alleen onprettig voor je neus, maar de vuilnisbak wordt ook een broedplaats van schimmel en andere ranzigheid. Zeker bij warm weer gaat de prullenbak al snel stinken.


2. Maak je koelkast zo leeg mogelijk

Een half pak melk, een komkommer en een pakje ham. Veel mensen laten het eten en drinken gewoon in de koelkast staan als zij op vakantie gaan. Hoewel dat niet erg slim is, want beschimmeld eten is een regelrechte nachtmerrie. Maak in de dagen voordat je weggaat zoveel mogelijk producten uit de koelkast op. Het eten wat overblijft en waarschijnlijk bedorven is bij thuiskomst kun je beter weggeven aan de buren of familie.


3. Laat geen vuile afwas achter

Nog even snel wat eten voordat jullie vertrekken? Zorg ervoor dat de afwas is gedaan, ook al zet je je bord in de vaatwasser. De etensresten worden in de tussentijd erg hard waardoor het lastig van de borden en het bestek afgaat. Zie je jezelf bij thuiskomst al de Filet americain of de chocoladepasta van de messen afschrapen?


4. Draai nog een wasje

Zorg ervoor dat je nog een was hebt gedraaid zodat je na de vakantie nog voldoende kleding hebt om aan te trekken. En hoe langer vieze kleding blijft liggen, hoe moeilijker het is om de nare geurtjes eruit te wassen.


5. Maak de gootsteen schoon

Een ongebruikte gootsteen is een geliefde plek voor mieren, wespen en vliegen om je huis binnen te dringen. Desinfecteer je gootsteen om dit te voorkomen. Laat heet water ongeveer 15 seconden door je gootsteen lopen, doe er een theelepel zuiveringszout bij en laat het vervolgens weer 15 seconden doorlopen. Of spoel een kopje azijn of citroensap erdoorheen en laat het 30 minuten intrekken. De gootsteen desinfecteren voorkomt ook een muffe geur in het huis.


6. Verschoon de lakens

Elke nacht verlies je 40 gram zweet en 2 gram huidschilfers. Logisch dat je bed een broedplaats voor bacteriën wordt. Verschoon de lakens nog even voordat je vertrekt. Geen zin om dat op een belachelijk tijdstip te moeten doen? Doe het dan een dag van tevoren om bacteriën zo min mogelijk kans te geven.


7. Trek de stekkers eruit

Hoewel dit geen schoonmaaktip is, is het wel een groot voordeel voor je energierekening. Trek de stekkers van de elektrische apparaten eruit zodat je sluipverbruik voorkomt. Doordat deze apparaten niet aangesloten staan, trekken ze ook veel minder stof aan. Win-winsituatie!


Welke handige schoonmaaktip wil jij met ons delen?