Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 22 augustus 2016

7 tips om de liefde brandend te houden

1. Vertrouw elkaar

De basis voor een goede relatie is elkaar vertrouwen. Als je iets dwars zit, weet je dat je hem of haar in vertrouwen kan nemen zonder veroordeeld te worden. Het is belangrijk om elkaars mening te vertrouwen en te waarderen. Heb je het idee dat er reden is om je partner niet te vertrouwen, praat er dan over.


2. Rust in je relatie

In een relatie heb je de vrijheid om volledig jezelf te zijn. Het is belangrijk om op je gemak bij je partner te voelen. Doe je dit niet voor de volle 100 procent, dan zal er onbewust iets aan je knagen. In een relatie mag je rust vinden, genegenheid en liefde. Het is niet de bedoeling om constant op je tenen te lopen.


3. Leer om te praten en te luisteren

Dat klinkt grappig, want natuurlijk praat je met elkaar. Maar praten jullie ook echt met elkaar of is het meer oppervlakkig? Toon je gevoelens, vertel wat je dwars zit en zeg de dingen die je op je hart hebt. Doe je verhaal en luister naar elkaar. Span je in om commentaar te geven waar je partner echt iets mee kan.


4. Maak tijd om samen te zijn

Vroeger deden jullie vaak leuke dingen samen. Laat je niet opslokken door het werk, de dagelijkse beslommeringen en de zorg voor de kinderen. Ga minstens een keer per week iets leuks doen met je lief, zoals een wandeling in het park, uit eten of speel een potje kaarten.


5. Wees intiem

Nu bedoel ik niet dat jullie gelijk met elkaar het bed in moeten duiken, maar intimiteit is wel heel belangrijk in een relatie. Geef hem of haar een onverwachte knuffel of zoen je partner spontaan op de wang in het openbaar. Hoewel veel partners prima ‘seksloos’ door het leven gaan, geeft regelmatige seks en lichamelijke intimiteit de relatie glans.


6. Geef elkaar de ruimte

Jullie hoeven niet non-stop samen te zijn. Blijf met je vrienden afspreken en op je hobby focussen. Niet samen zijn brengt jullie juist dichter bij elkaar.


7. Leer compromissen te maken

Wees bereid om zo nodig water bij de wijn te doen. Als je samen bent, dan denk je soms voor twee. Kom elkaar af en toe tegemoet. Het is niet de bedoeling dat een van de twee steeds wijkt.


Hoe houden jullie de relatie brandend?