Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 3 juli 2017

8 handige tips om je koffer in te pakken

De vakantie komt eraan en dat betekent waarschijnlijk ook dat je je koffer weer moet inpakken. Dat zorgt voor lichtelijke stress want vaak zit je koffer binnen no time vol terwijl er nog van alles in moet. Met deze tips pak je je koffer efficiënt in.

1. Rollen in plaats van vouwen

Als je kreukels wilt voorkomen, kun je je kleding beter oprollen in plaats van opgevouwen in je koffer stoppen. Bovendien bespaar je hierdoor meer ruimte in je koffer. Wie zijn vestjes, jurkjes en shorts oprolt, haalt de lucht eruit en hierdoor is alles veel compacter. Je bespaart dus ruimte waardoor je weer meer items mee kunt nemen.

2. Stop zware items bij de wielen

Misschien denk je dat je de zware items het beste kunt verdelen in je koffer, maar dat is niet waar. Zodra jij je koffer rechtop zet, zullen de zware items gaan schuiven en kunnen ze hierdoor breekbare of gevoelige items pletten. Dat wil je niet hebben. Het is daarom het beste om alle zware items zo dicht mogelijk bij de wielen in te pakken. Het gewicht zit hierdoor altijd aan de onderkant van je koffer.

3. Stapel je beha’s

Veel mensen vouwen de cups van hun beha in elkaar, maar dit is eigenlijk helemaal niet goed voor je lingerie. De beugels kunnen hierdoor kapot gaan en je haalt de vorm uit de cups. Dus ook in je koffer kun je je beha’s het beste stapelen in plaats van opvouwen. Stapel meerdere beha’s op elkaar om ruimte te besparen.

4. Vul je schoenen met sokken en ondergoed

Schoenen nemen veel ruimte in beslag dus neem er vooral niet teveel mee. Je schoeisel kun je volstoppen met allerlei spulletjes zoals sokken en ondergoed. Hierdoor maak je niet alleen extra ruimte vrij om dat ene leuke jurkje alsnog mee te kunnen nemen, maar je schoenen raken niet ingedeukt door andere items en behouden ze dus hun vorm.

5. Opladers en sieraden in een brillenkoker

Als je opladers en andere kabels los in je koffer stopt, dan kun je bij het uitpakken sowieso alles uit de knoop gaan halen. Het is daarom verstandig om items als opladers en kettingen te vervoeren in een lege brillenkoker.

6. Verdeel je kleding

Heb je een aantal dikke kledingstukken die mee moeten? Verdeel de dikkere en dunnere items zo veel mogelijk. Leg dus niet drie dikke truien (als je dan toch wilt opvouwen) op elkaar maar verdeel dit over meerdere stapels. Het is ook niet slim om drie dikke truien op elkaar op te rollen want dan worden je ‘rolletjes’ erg hoog en heb je – zeker bij handbagage - kans dat je koffer niet meer dicht kan.

7. Neem kleine hoeveelheden vloeistof mee

Een hele fles reinigingslotion, een grote fles scheerschuim en een pot dagcrème: het neemt super veel ruimte én gewicht in terwijl je misschien maar een kwart van deze producten gebruikt. Kies er daarom voor om reisflesjes mee te nemen. Deze flesjes zijn groot genoeg om je vakantie mee door te komen.

8. Leg drogerdoekjes in je koffer

Heeft jouw kleding altijd een muffe geur als je aankomt op je vakantieadres? Stop dan wat drogerdoekjes in je koffer zodat je kleding ook op vakantie lekker ruikt.