Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 30 oktober 2017

8 ietwat gekke beauty tips die werken

De meeste vrouwen kunnen niet zonder handige beautytips. Aspirines in je shampoo, olijfolie op je scheermesjes en scrubben met een puimsteen. Het klinkt wat gek, maar deze ietwat vreemde beauty tips werken echt! En het fijne is dat je deze producten (meestal) gewoon in huis hebt!

 

1. Lepel om niet te knoeien met mascara

Zit jouw mascara ook altijd boven je ogen nadat je het hebt aangebracht? Grrr, dan moet je in de weer met een wattenschijfje of –staafje en oogremover. Wanneer je een lepel gebruikt hoef je voortaan geen mascara of eyeliner weg te boenen als je hebt geknoeid. Een lepel? Ja, dat lees je goed! Leg de bolle kant van de lepel op je bovenste ooglid en je bent klaar om je make-up aan te brengen. De mascara zit dan op de lepel in plaats van op je ooglid.

 

2. Talkpoeder tegen zand

Na een dagje strand vind je nog overal zand: op je armen, benen en tussen je tenen. Wanneer je daarna gelijk uit eten gaat (of op bezoek gaat bij iemand) is het wel zo prettig als je niet het halve strand meeneemt. Zand dat aan je lichaam plakt, veeg je met een beetje talkpoeder zo weg.

 

3. Mayonaise in je haar

Glanzend haar willen we allemaal wel. Met een simpel trucje kunnen jouw lokken ook stralen als nooit tevoren. Daarvoor moet je alleen de koelkast induiken en op zoek gaan naar de mayonaise. Deze vette saus laat je 20 minuten in je haar intrekken en daarna kun je genieten van een gezonde mooie glans.

 

4. Je vlechten stijlen

Heb je enorm steil haar waar haast geen golvende lokken in te krijgen is? Verdeel je haar op in meerdere vlechtjes en ga er met de stijltang overheen. Maak de vlechtjes los en je hebt een golvende bos haar.

 

5. Aardappelen voor een frisse blik

Is het laat geworden gisteravond? Of kom je gewoon wat slaap tekort en wil je niet dat je collega’s, letterlijk en figuurlijk, over je wallen vallen? Leg ongeveer voor 10 minuten rauwe stukjes aardappel onder je ogen. De aardappelen zorgen voor een frisse blik. Dat komt omdat een aardappel lang zijn frisheid bewaart waardoor de wallen onder je ogen ontzwellen.

 

6. Scheermesjes en olijfolie

Niets is vervelender als je je wilt scheren en je mesje is verroest. Dit kun je voorkomen door je scheermesje met olijfolie in te smeren.

 

7. Was je haar met aspirines

Wanneer je last van roos hebt, hoef je hier geen speciale shampoo voor te kopen. Je kunt je haar namelijk gewoon met je normale shampoo wassen in combinatie met aspirines. Los de aspirines op in de shampoo en laat het goedje even intrekken. Je roos is gelijk een stuk minder!

 

8. Puimsteen als scrub

Wil je echt nog even scrubben maar heb je alleen geen scrub in huis? Wanneer je een puimsteen hebt, hoef je niet meteen in je badjas naar de winkel te rennen. Doe wat douchegel op de puimsteen en haal deze langzaam over je lichaam heen. Je lichaam voelt hierna zijdezacht aan.