Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 23 oktober 2017

8 makkelijke tips om te sparen

Wil je gaan sparen omdat je een big spender bent of omdat je gewoon wat krap bij kas zit? Sparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze tips houd jij aan het einde van de maand een extraatje over.

 

1. Houd een kasboek bij

Houd per maand bij hoeveel geld je uitgeeft en ontvangt. Zo weet je precies hoeveel geld je verdiend en waar dat blijft. Heel handig om zicht te houden op uitgaven die ongemerkt meer kosten dan je denkt.

 

2. Neem eigen eten en drinken mee

Die koffie van €1,50 die je elke dag onderweg naar je werk koopt, lijkt per dag niet zo’n grote uitgave maar dit loopt ongemerkt hoog op. Wanneer je dat vijf dagen per week doet, kost het je al 7,50 euro. Per maand is dit 30 euro en op jaarbasis (zonder vakanties) kost die koffie je toch al snel €360. Is dat het je waard? Daar had je een heleboel andere dingen van kunnen doen. Voortaan toch maar je eigen thermoskan meenemen. Deze situatie is soortgelijk voor het kopen van je lunch in de kantine.

 

3. Denk 3 weken na over aan aankoop

Heb je online een leuk jurkje gezien? Of stuit je op een coole gadget? Probeer deze aankoop minstens drie weken uit te stellen. Na deze periode kun je beter peilen of je het item nog net zo leuk vindt als in het begin. Meestal weet je na die drie weken niet meer wat je had willen kopen.

 

4. Kijk eens naar je verzekeringen

Zit je al jaren bij dezelfde verzekering? Kijk aan het einde van het jaar dan eens naar andere verzekeringen. Wanneer je overstapt naar een andere maatschappij kan je dat soms tientallen euro’s per maand besparen. En vergeet niet: wij, Nederlanders, zijn professionals in onszelf verzekeren tegen alle situaties. Maar heb je al die verzekeringen echt nodig?

 

5. Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan

Geef je veel geld uit aan de boodschappen? Dat kan komen omdat je zonder boodschappenlijstje naar de supermarkt gaat. Hierdoor koop je veel producten die je op dat moment niet echt nodig hebt. Stop niets in je winkelwagentje wat niet op je lijstje staat en je zult merken dat je een stuk minder uitgeeft dan eerst.

 

6. Let op de aanbiedingen

Spit de reclamefolders door en let op de aanbiedingen. Wanneer je favoriete product in de aanbieding is wat je veel gebruikt en lang houdbaar is, kun je daar best een voorraadje van inslaan. Wat dacht je van de pakken Wereldgerechten of wasmiddel? Sla het lekker op in de voorraadkast en je betaalt nooit meer de hoofdprijs ervoor.

 

7. Verkoop je spullen

Heb je nog een broek die je nooit hebt gedragen? Of gebruik je die digitale camera nooit meer? Het wordt tijd om je spullen te verkopen. Zet spullen die er nog goed uitzien op Marktplaats of probeer ze via Facebook te verkopen. Het zal je geen bakken met geld opleveren maar elk klein bedrag is mooi meegenomen.

 

8. Zet iedere maand een vast bedrag op je spaarrekening

Vind je het nog steeds moeilijk om minder geld uit te geven? Zet dan iedere maand automatisch een vast bedrag op je spaarrekening. Zo staat dit bedrag niet op je betaalrekening en raak je minder in de verleiding om er iets van te kopen