Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 4 maart 2018

Batterij van je smartphone snel leeg? Met deze 5 tips voorkom je dat!

Gaat de batterij van jouw smartphone ook zo snel leeg? Irritant! Je bent net een paar uur wakker en de batterij staat al op 65 procent. En dat terwijl je alleen maar door je Instagram-feed hebt gescrold, op Spotify naar muziek hebt geluisterd en je moeder hebt geappt. Met nog een volle werk- of schooldag wil je niet nu al een half lege accu hebben. Met deze 5 tips zou de batterij van je smartphone het langer moeten volhouden!

 

  1. Zet hem in de spaarstand

Weet je dat je een lange dag hebt en dat je je telefoon tussendoor niet kunt opladen? Zet je smartphone dan ’s ochtends al in de spaarstand. Vaak doen mensen dit pas als de batterij al bijna leeg is en dan weet je niet zeker of de batterij het einde van de dag wel gaat redden. Door dit gelijk al in de ochtend te doen, kan de batterij een paar uur langer mee. Dat komt omdat in de spaarstand een aantal functies worden uitgeschakeld die veel energie vreten.

 

  1. Zet Wi-Fi assistentie uit

Wi-Fi assistentie is een functie die ervoor zorgt dat je smartphone overschakelt naar mobiel internet wanneer de Wi-Fi verbinding erg slecht is. Deze functie vraagt veel van je batterij omdat de functie constant aan het zoeken is tussen je Wi-Fi verbinding en het mobiele netwerk. Wi-Fi assistentie kun je uitschakelen in het menu Mobiel netwerk.

 

  1. Pas de helderheid van je scherm aan

De schermen van onze smartphones worden steeds groter en groter. Sommige telefoons lijken wel op mini-tablets. Dat is een voordeel want zo hoef je niet de hele dag naar een klein scherm te turen maar het nadeel is dat je display ook veel stroom vreet. Pas de helderheid van je scherm daarom aan naar beneden om de batterij een klein beetje te sparen.

 

  1. Zet Bluetooth uit

De Bluetooth functie is ontzettend handig in bepaalde situaties zoals in de auto. Wanneer je auto deze functie heeft, dan kun je je telefoon opnemen met de knop op je stuur. Zo raak jij je smartphone niet aan en kun je gewoon handsfree bellen zonder een boete te riskeren. Maar wanneer Bluetooth is ingeschakeld, vreet deze functie ook je batterij op. Schakel Bluetooth daarom uit wanneer je het niet gebruikt en laat het niet de hele dag onnodig aanstaan.

 

  1. Zet apps uit die je niet vaak gebruikt

Bij je instellingen kun je nauwkeurig zien wat het batterijgebruik per app is. Dit kun je van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugzien. Bekijk welke apps veel van je batterij verbruiken en ga voor jezelf na of je deze app veel gebruikt of niet. Heb je bijvoorbeeld een app die je niet vaak gebruikt, maar die wel ontzettend veel batterij verbruikt, dan kun je deze beter verwijderen. Je kunt dit voortaan beter in je browser op zoeken of bekijken.

 

Is je smartphone na deze aanpassingen nog steeds super snel leeg? Met deze Powerbank van Novus Fumus kun jij je telefoon altijd en overal opladen en zit je nooit met een lege batterij!