Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 1 december 2016

Creatieve manieren voor het inpakken van cadeautjes

In de maand december worden we soms overladen met cadeautjes: Sinterklaas, Kerst en misschien zelfs je verjaardag. Het krijgen van cadeaus is minstens net zo leuk als het geven ervan. En in de feestelijke decembermaand mag je daar best iets speciaals van maken. Wij geven je vier creatieve manieren om je cadeautjes zo mooi mogelijk in te pakken, zodat de ontvanger het bijna zonde vindt om het uit te pakken.

Inpakken met textiel

Cadeaus pakken we meestal in met papier, maar soms is het leuker als je ze met textiel inpakt. Denk bijvoorbeeld aan theedoeken, sjaaltjes, (zelf)gebreide tasjes of jute zakken. Zo kun je een klein doosje inpakken in een washandje en een rendier ervan maken. Dat doe je door het uiteinde van het washandje samen te vouwen en vast te binden met een strik. De twee flappen van het washandje worden uit elkaar gehouden door in het midden chenille draad (pijpenragers) in de vorm van een gewei te steken. Plak een paar ogen en een rode neus erop en klaar is het rendiercadeautje.

Papieren zakjes versierenPapieren zakjes versieren

Tegenwoordig worden veel producten in de winkel ingepakt in papieren zakjes. Dat kan jij ook maar dan vele malen leuker. Het enige wat je nodig hebt is een klein cadeautje en een bruine papieren zak. Het zakje vouw je aan de bovenkant om zodat ‘ie dicht blijft zitten. Nu kun je gaan decoreren met lint, touw, strikken, knoopjes en zelfs kerstkransjes en wintergroen. Maak bijvoorbeeld met washitape een kerstboom. Dat doe je door de tape aan beide kanten schuin af te snijden (wel in dezelfde richting). Plak horizontaal vijf stukjes tape onder elkaar die steeds groter worden. Onder het laatste stukje tape plak je een andere kleur washi tape in verticale richting die dienst doet als boomstam. Maak het feestelijk met een kleine kerstster en wat ballen.

Pietenveren op je pakje

Heb je een groter cadeautje dat met Sinterklaas gegeven gaat worden? Pak het zelf in zodat op het inpakpapier niet het logo van de winkel te zien is. Gebruik papier in een mooie effen kleur, zoals lichtblauw en mintgroen, of ga voor een hippe print. Pak het cadeautje in en doe er een dun touwtje omheen. Hier tussen steek je twee veren (pietenveren) als decoratie. Het mooiste is als de kleuren van de veren matchen met het inpakpapier, of er goed bij passen.

Labels in sinterklaas- of kerstsfeer

Als de cadeautjes onder de boom worden gelegd of in de zak van Sinterklaas worden gedaan, dan is het handig als er een label aanhangt met de naam erop van degene voor wie het cadeautje bestemd is. Deze labels kun je kopen in veel knutselwinkels. Dat kunnen gewoon simpele, bruine labels zijn want het versieren doe je zelf. Knutsel van gekleurd papier Sinterklaas, zwarte piet, de Kerstman of een sneeuwpop. Op de achterkant schrijf je de naam van de ontvanger. Met een touwtje maak je het gemakkelijk vast aan je cadeautje.