Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 20 februari 2017

De leukste carnavalssteden in Nederland

Maandenlang worden in dorpen en steden beneden de rivieren gewerkt aan kostuums, praalwagens en alles wat bij carnaval komt kijken. Officieel drie dagen lang feest maar eigenlijk barst het feest al veel eerder los. Begint het bij jou al te kriebelen? Dit zijn de leukste carnavalssteden in Nederland!


Mestreech – Maastricht

Elk jaar is het weer groot feest in Maastricht, dat tijdens de carnavalsperiode Mestreech wordt genoemd. Waar anders in Nederland wordt carnaval zo groots gevierd als in deze Limburgse stad? Maastricht zal je tijdens carnaval ieder geval niet teleurstellen. Dag en nacht wordt er gefeest in de meest uitbundige outfits. Op zaterdag is er de intocht en op zondag de grote optocht.


Lampegat – Eindhoven

Eindhoven de gekste! De hele stad staat dagenlang op zijn kop dankzij de feestende mensen. Op zaterdag arriveert de stadsprins op het Centraal Station in Eindhoven en vervolgens wordt er in de binnenstad de Lampegatse optocht gehouden. Vanaf die tijd is het alleen maar feest!


Oeteldonk – Den Bosch

Tijdens Carnaval wordt Den Bosch omgetoverd tot Oeteldonk. Zowel op de straten als in kroegen wordt er volop gefeest. Vergeet vooral niet bij het binnenhalen van prins Amadeiro te zijn en misschien loop je maandag wel mee met de Grote Optocht. Of sta je langs de kant om alle praalwagens te bewonderen?


Remunj – Roermond

Het Limburgse Roermond gaat tijdens carnaval door het leven als Remunj. Ook hier wordt er volop gehost en de polonaise gedanst. Tijdens de optocht zie je mooie geschminkte mensen en outfits waar maanden werk in heeft gezeten. Bekende artiesten komen op het stationsplein optreden en hier komen jaarlijks zo’n 25.000 mensen in carnavalskleding op af.


Kruikenstad – Tilburg

In het hart van Brabant ligt Tilburg, alias Kruikenstad, en ook hier kun je kei goed carnaval vieren. Op vrijdagavond barst het feest los met een kroegendwèèltocht om zoveel mogelijk kroegen op één avond te bezoeken. Na twee dagen feesten is op zondag ongetwijfeld het hoogtepunt: d’n Opstoet.


‘t Kielegat – Breda

Breda transformeert tot Kielegat en daar moet je als carnavalsliefhebber bij zijn. Veel Rotterdammers komen ook op het feestgedruis af. Op zaterdag is het groot feest op de Grote Markt met allerlei optredens van carnavalsartiesten. Op zondag is het familiedag in het Kielegat waar kinderen hun mooiste kostuums in de Brakkensliert (kinderoptocht) showen.


Knotsenburg – Nijmegen

Ook Nijmegen doet mee aan de carnavalsgekte en heet in deze periode Knotsenburg. Volgens de traditie wordt op zaterdag de stadssleutel overgedragen aan de stadsprins en op zondag is het tijd voor de optocht. Maandag staat volledig in het teken van ‘kroeghoppen’.


Jocus Riék – Venlo

Voor veel Venlonaren is carnaval het hoogtepunt van het jaar. Tijdens deze dagen heet de stad eventjes geen Venlo maar Jocus Riék. Carnaval wordt hier echt nog gevierd met veel tradities. Op maandag is er een boerenbruiloft waar de boer en boerin in het onecht met elkaar verbonden worden. In Venlo zie je dan ook veel mensen als boer en boerin verkleed tijdens carnaval.


Carnaval wordt dit jaar gevierd van zondag 26 februari tot en met dinsdag 28 februari.