Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 11 december 2017

De leukste films en series voor de kerstvakantie

Voor de moderne vrouw: The Holiday

Denk jij bij kerst ook aan besneeuwde cottages en haardvuren? Dan is The Holiday de ultieme film voor jou. Deze film volgt het leven van Amanda: een carrièrevrouw uit LA en Iris, een Engelse die haar hoop in de liefde heeft opgegeven. Ze wisselen van huis. Iris geniet van een kerst in de zon in een super-de-luxe Californische villa, terwijl Amanda haar intrek neemt in het kleine, besneeuwde huisje van Iris op het Engelse platteland. En hoewel de vrouwen niet meer geloven in de liefde, komen de Miles en Graham tegen. Een perfecte romantische comedy voor koude avonden met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black.

 

Van eigen bodem: Mannenharten

Deze Nederlandse film is geen echte kerstfilm, maar speelt zich wel af rond kerst. De film volgt onder andere de populaire reclameman Tim, muziekproducent Dennis, trambestuurder Frank, ambtenaar Niels en fietstaxichauffeur Dennis. De mannen hebben het allemaal niet makkelijk in de liefde en gaan daar allemaal op hun eigen manier mee om. Wouters vriendin blijkt zwanger en wil een abortus, maar hij wil graag toch het kind houden. Tim gaat trouwen, maar houdt veel te veel van andere vrouwen. Zal het goed aflopen? Heerlijke film met soundtrack van Nick en Simon en in de hoofdrollen Barry Atsma, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan en Sanne Vogel.

 

In de bios: Bad Moms 2

Als je Bad Moms 1 leuk vond, dan is Bad Moms 2 een prima excuus om naar de bios te gaan. De grove Amy, Kiki en Carla zijn hun ondergewaardeerde bestaan als moeder helemaal zat en vinden hun heil bij elkaar. Verwacht een onconventionele kerstfilm met dronken moeders die hun kinderen en verantwoordelijkheden even helemaal zat zijn. Dat uit zich natuurlijk in een gebrek aan kerstbomen en voldoende drank. Met in de hoofdrollen: Mila Kunis, Kirsten Bell en Kathryn Hahn. Christine Baranski komt opdagen als de lastige moeder van Amy, Jay Hernandez als haar nieuwe knappe vriend uit deel één. Bad Moms 2 draait nu in de bioscoop.

 

De klassieker: Home Alone 1 en 2

Onlangs werd bekend gemaakt van SBS6 deze kerstdagen Home Alone 1 en 2 uitzendt. Deel één, waarbij Kevin alleen thuis blijft, is eerste kerstdag aan de beurt en op tweede kerstdag kun je genieten van de belevenissen van Kevin in New York. Hoewel je het verhaal vast kunt dromen blijft het leuk om te zien hoe Kevin uit handen blijft van boeven Marv en Harry.

 

Andere kerstfilms voor tijdens de kerstvakantie

  • Love Actually. Een romantische film die meerdere verhaallijnen heeft. Over onder andere de Britse premier (Hugh Grant), een baas en zijn secretaresse, een man en de vrouw van zijn beste vriend, een vrouw en haar collega en een Brit die goed in de smaak valt in Amerika.
  • The Polar Express. Heb je kinderen? Dan mag The Polar Express niet ontbreken tijdens de kerstdagen. In deze geanimeerde film maakt een jongetje een magische treinreis naar de Noordpool. Met stem onder andere Tom Hanks.
  • Four Christmases (of Anywhere but Home). Kate en Brad willen graag met kerst naar Fiji, om te ontsnappen aan hun familieproblemen. Helaas voor hen zorgt de mist ervoor dat ze niet kunnen vertrekken en zien hun families op tv dat ze dus gewoon in het land zijn. Ze vieren vier keer kerst, bij alle ouders apart. En hoewel ze zich op het ergste voorbereiden, blijkt dat natuurlijk nooit genoeg te zijn.