Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 31 juli 2017

Deze apps moet je downloaden voordat je op vakantie gaat

Het leven van een reiziger wordt een stuk makkelijker en comfortabeler dankzij talloze handige reisapps. Van vertaalapps tot online reisgidsen: je kunt eigenlijk niet meer zonder apps. Deze handige apps moet je absoluut downloaden voor vertrek.

1. TripIt

Dankzij de app TripIt kun je al je belangrijke gegevens voor je reis opslaan. Je vliegtickets, je hotelreservering en eventueel het document van de huurauto kun je in deze app overzichtelijk opslaan en bekijken. Je hebt geen gedoe meer met al die papieren in je handbagage. Het leuke is dat de app automatisch je gegevens aanvult met kaarten en actuele weersverwachtingen. Zo weet je gelijk of je een warme trui of een jurkje moet inpakken.

2. Packing Pro

Kom je op je vakantiebestemming aan en zie je dat je je tandenborstel bent vergeten in te pakken. Oeps! Dat had voorkomen kunnen worden als je de app Packing Pro op je smartphone had geïnstalleerd. In deze app kun je voor vertrek verschillende lijstjes maken zodat je zo min mogelijk vergeet als je daadwerkelijk je koffer in gaat pakken. Ook kun je lijstjes maken die je voor vertrek nog moet doen, zoals een afspraak maken bij de waxsalon of het kopen van zonnebrand.

3. App de Vakantiedokter

Gebeten door een kwal? Ongelukje gehad op de quad? Met deze app van Zilveren Kruis kun je direct chatten met een medisch expert uit Nederland. Dit kan ook als je geen klant bent bij Zilveren Kruis. Je bericht wordt behandeld door een verpleegkundige en deze vraagt zo nodig advies aan een dokter. Als het nodig is, ontvang je het adres van een dokter, ziekenhuis, tandarts of apotheek in de buurt. Ze streven ernaar om binnen een uur te antwoorden.

4. Jet Lag App/ Jet Lag Rooster

Als je ver op reis gaat, is de kans op een jetlag erg groot. Zonde want zo is je lichaam de eerste paar dagen van je vakantie helemaal ontregeld. In deze app vul je je vluchtgegevens en je slaappatroon in. Dankzij die gegevens berekent de app voor jou de ideale tijd om te gaan slapen en op te staan zodat je jetlag zo klein mogelijk is.

5. Google Translate

Het is een inkoppertje maar als je kennis van talen niet zo groot is, kun je niet zonder Google Translate. Moet je wat uitleggen aan de man achter de receptie maar begrijpt hij je niet? Vertaal in de app wat je wilt zeggen en waarschijnlijk komen jullie dan al een heel eind verder.

6. MAPS.ME

Ben je verdwaald tijdens je fiets- of wandeltocht? Als je je dataroaming aanzet om een kaart te bekijken, dan gaat het je veel geld kosten. Met de app MAPS.ME kun je offline kaarten bekijken. Deze kaarten moet je wel downloaden voordat je op avontuur gaat, maar dat is een kleine moeite en het bespaart je een hoop ellende als je daadwerkelijk verdwaald bent.