Dit maak je met overgebleven kruidnoten!

Dit maak je met overgebleven kruidnoten!

Sinterklaas is bijna het land uit, maar die zak vol kruidnoten staat nog in de kast. Met die overgebleven kruidnootjes kun je de heerlijkste gerechten maken!

Het heerlijke avondje is vanavond en dat betekent dat er weer massaal kruidnoten, pepernoten, chocoladeletters en gevulde speculaas wordt gegeten. Maar wat doe je met al dat lekkers dat is overgebleven? Ik hoor je denken: ‘natuurlijk gewoon opeten’, maar er zijn ook hele originele recepten om de laatste kruidnootjes op te smikkelen.


KruidnotentaartKruidnotentaart met chocolademelk

Wat heb je nodig?

  • 400 gr kruidnoten

  • 120 gr gesmolten boter

  • 200 ml melk

  • 250 gr witte marshmallows

  • 1 el cacao

  • 600 ml slagroom

  • 1 el suiker

  • Chocolade kruidnoten

Hoe maak je het?

  1. Gebruik een quichevorm met een losse bodem van 28 centimeter en vet de bakvorm in.

  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en verkruimel de kruidnoten in de keukenmachine.

  3. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter en mix het met elkaar tot het een donkere massa wordt.

  4. Stamp de kruimels in de bakvorm aan tot een bodem met opstaande rand. Bak dit acht minuten in de oven zodat de bodem wat droogt.

  5. Maak met de melk en de lepel cacao chocolademelk en voeg de marshmallows toe. Het duurt even voordat de marshmallows gesmolten zijn, laat de drank op een laag vuur staan om vervolgens ruim een uur af te laten koelen.

  6. Klop 300 ml slagroom zonder suiker tot stevige pieken en meng dit met de chocolademelk.

  7. Vul de vorm met het mengsel en zet dit een half uurtje in de koelkast.

  8. Ondertussen klop je de overige slagroom met 1 eetlepel suiker totdat het stijf is.

  9. Spatel de slagroom over de taart, hak wat chocolade kruidnoten fijn en strooi dit over de slagroom.


Kruidnoten TiramisuKruidnoten tiramisu

Wat heb je nodig?

  • 100 ml mascarpone

  • 20 gr suiker

  • 100 ml vanillevla

  • 100 ml kwark

  • 100 ml sterke koffie (afgekoeld)

  • 25 ml Tia Maria

  • 90 kruidnoten

  • Cacao

  • Stuk chocolade

Hoe maak je het?

  1. Klop allereerst de mascarpone en de suiker door elkaar. Daarna roer je de kwark en de vla erdoor.

  2. De afgekoelde koffie meng je met de Tia Maria.

  3. Doop de helft van de kruidnootjes in het koffiemengsel en haal ze eruit als ze de drank hebben geabsorbeerd. Verdeel de gedoopte kruidnootjes over vier glaasjes.

  4. Schep hierover een flinke laag van het mascarponemengsel.

  5. Nu doop je de rest van de kruidnoten ook in het koffiemengsel en leg je ze op het mascarponemengsel.

  6. Als laatste doe je er nog een laagje mascarpone erbovenop.

  7. Laat de tiramisu een uur opstijven in de koelkast en garneer de glaasjes met een beetje cacao, stukjes chocola en kruidnoten.

Maak je dit recept ook voor kinderen? Laat de drank dan achterwege.

Truffelkruidnoten

Truffelkruidnootjes

Wat heb je nodig?

  • Kruidnootjes

  • Witte chocolade

  • Cacao

Hoe maak je het?

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

  2. Doop de kruidnootjes in de witte chocolade en leg ze op de bakplaat.

  3. Bestrooi ze daarna met de cacao en laat ze opstijven zodat de chocolade stolt en de cacao aan de kruidnootjes blijft plakken.

Bewaar de truffelkruidnootjes in de koelkast zodat ze extra lang lekker blijven.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden