Dit zijn de foodtrends van 2017

Dit zijn de foodtrends van 2017

Zwarte hamburgerbroodjes, artisjok water en zeewier pizza’s. Dit worden de foodtrends van 2017.

Kookboeken over hoe we ons gezond, vitaal, happy en (zelfs) slim eten met superfoods, vliegen als warme broodjes over de toonbank. De supermarktschappen zijn de laatste jaren steeds meer gevuld met noten, zaden, peulvruchten, vele soorten quinoa en ook de avocado’s zijn niet meer aan te slepen. De ontbijtsectie is verdubbeld, vol variaties van granola en muesli. Ook focussen we ons meer op diervriendelijke voeding.

Wat zijn de foodtrends van 2017? Hierbij een kleine greep van wat we de komende periode kunnen verwachten.
 

Aandacht voor eten en transparantie

Onze aandacht voor voeding zal verder toenemen. We eten minder vlees, staan open voor nieuwe smaken en er komen steeds meer initiatieven van kleine ondernemers die duurzame en gezonde producten verkopen. De consument eist duidelijke en transparante informatie over ingrediënten en over het gehele productieproces. We willen duidelijke etiketten zien met woorden die we begrijpen en kunnen uitspreken.
 

Slimme technologie in de keuken

In de keuken worden steeds meer slimme technologieën ingezet. Een slimme bakpan met digitale thermometer, die via de bijbehorende app op je smartphone laat weten wanneer je je stukje zalm moet omdraaien. En met één druk op je telefoon staat straks jouw perfecte kopje koffie klaar. Dat is nog eens lekker wakker worden.
 

Zwarte spaghetti of blauwe smurf latte’s

Het zal je niet ontgaan zijn; social media staat vol met foto’s van onze verrukkelijke ontbijtjes, smoothies en snacks. Restaurants kunnen niet achterblijven bij deze trend en doen hun best om de bordjes nóg kleurrijker te maken. Denk aan een roze bagel gemaakt van rode bietjes of een groene spinaziepannenkoek. Of zelfs zwarte spaghetti of een zwart broodje hamburger, die hun kleur te danken hebben aan de toegevoegde inktvisinkt of bamboo houtskool. Of een blauwe smurf latte waarin onder andere blauwalgenpoeder is verwerkt. Niet is te gek.
 

We gaan voor raw foods

De zogeheten ‘raw foods’ worden steeds populairder. We hebben het hier over voedsel dat niet boven de 45 graden is verhit. Het voordeel van deze raw foods is dat de enzymen in tact blijven die ons lichaam helpen om vitaminen en mineralen uit groente en fruit op te nemen. Dit levende voedsel zou je energie geven en bevorderlijk zijn voor je immuunsysteem en je huid.
 

Natuurlijke sappen of trendy cocktails

In plaats van kunstmatige drankjes gaan we op zoek naar natuurlijke sappen. Mocht je nou toch iets sterkers willen dan aloë-, esdoorn- of artisjok water, kun je deze zomer ook voor een hippe cocktail gaan. Trendy cocktails zijn bijvoorbeeld de Copa Verde (met tequila, lime, agave en avocado) en de Gold Rush (met bourbon, citroensap, honing en munt).
 

Voedsel keuzestress

Even een brood halen bij de bakker zit er niet meer in. Maak maar eens een keuze uit de vele variaties; ga je voor zuurdesem, speltbrood of meergranen? Of als je pizza bestelt, wil je dan een kurkuma- of zeewier bodem? Heb je eindelijk een keuze gemaakt welke drie smaken ijs je wilt, moet je nog kiezen waarvan je hoorntje gemaakt moet zijn. Kies je voor pretzels, wafels of koekjesdeeg?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden