Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 29 januari 2018

Dit zijn de kleuren van 2018

Elk jaar worden er meerdere kleuren van het jaar gekozen: onder andere door Pantone, Flexa en Histor. Net als vorig jaar zijn vergrijsde tinten nog steeds helemaal hip. Toen werden de violet-grijze kleur Dorade (Histor) en de blauw-grijze kleur Denim Drift (Flexa) uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2017.

 

Heart Wood van Flexa

Als je lef hebt, dan kies je voor Heart Wood van Flexa in je huis. Deze volwassen roze kleur is rustgevend en te beschrijven als een vergrijsde roze tint, die perfect te combineren is met andere vergrijsde kleuren. Heart Wood van Flexa is te gebruiken met kleuren zoals grijs-blauw, vergrijsd groen, zwart, donkergroen, gouden- en houttinten en natuurlijk grijs en antraciet. Persoonlijk ben ik helemaal weg van Heart Wood en gelukkig is mijn man ook niet bang voor een beetje roze: wij gaan daarom de Kleur van het Jaar 2018 Heart Wood van Flexa combineren met onze mat-zwarte keuken in ons nieuwe huis. Een plaatje: dat kan ik je nu al garanderen.

 

Climax van Histor

De Histor Kleur van het Jaar 2018 is opnieuw een grijze tint. Climax is een diepgrijze tint met een blauwige uitstraling én een paarse ondertoon. Climax Kleur van het Jaar 2018 is een warme kleur, die zorgt voor een veilig, geborgen gevoel. Hierdoor is hij heel geschikt voor in de woonkamer als accentmuur. Je kunt de kleur goed combineren met trendtinten als petrol, okergeel en natuurlijk ook met kleuren als roze, wit, zachte grijs- en blauwtinten. Ook is het een perfecte combi met de kleur van vorig jaar: Dorade. Maak bijvoorbeeld een lambrisering op de lange muur op de benedenverdieping door alleen de onderste anderhalve meter van de muur te schilderen.  

 

Ultra Violet van Pantone

Door kleurcoderingproducent Pantone werd Ultra Violet verkozen tot Kleur van het Jaar 2018. In tegenstelling tot Histor en Flexa kiest Pantone voor een opvallende, felle kleur. Pantone is dan ook geen verfproducent, maar een bedrijf wat kleurcoderingen bedenkt. Deze kleurcoderingen zijn afspraken onder designers, textielfabrikanten, verfproducenten en kunststoffen. Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld de kleur van het jaar, Ultra Violet, met Pantone kleurnummer 18-3838, zowel als stof en verf dezelfde kleur heeft. De paarse kleur is volgens Pantone goed te combineren met vergrijsde lavendel- en lila kleuren, maar ook met andere paarse en roze tinten. Vorig jaar verkoos Pantone de frisgroene kleur Greenery nog tot kleur van het jaar.

 

Als je kiest voor een trendy kleur, dan hoef je heus niet gelijk je hele woning te schilderen. Zoals eerder al genoemd is een accentmuur in de woonkamer een mooie manier om de ruimte een nieuwe uitstraling te geven zonder al te veel aan te passen. Ook zien we steeds vaker gekleurde achterwanden in de keuken. Door gebruik te maken van afschrobbare verf kun je vettige spetters en koffievlekken zo wegpoetsen. Welke kleur past in jouw huis?