Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden
WhatsApp
0
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestellingen die op werkdagen voor 17:00 uur worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden

Door Linda Canter, 17 april 2017

Geld als cadeau geven saai? Niet met deze creatieve manieren!

Heb je binnenkort een housewarming of een bruiloft en wordt er geld gevraagd als cadeau? Bij een belangrijke mijlpaal in iemands leven wil je natuurlijk iets unieks geven, maar een envelop met wat briefjes erin vind je niet erg origineel. Wij hebben 6 leuke manieren op een rijtje gezet hoe geld geven wel origineel wordt.
 

1. In een fotolijstje

Trouwt je beste vriendin of vriend over een paar weken? Staat er op de uitnodiging dat het bruidspaar het liefste geld ontvangt? Als vriend of vriendin wil je die wens natuurlijk respecteren, maar alleen een kaart met geld is zo saai. Ga dan lekker creatief aan de slag met een fotolijstje. Zoek een leuk plaatje op van een ‘just married car’, zet de namen van het bruidspaar er boven en print het uit. Rol het geld op, maak het met een draadje vast en lijm dit draadje ter hoogte van het kenteken van de auto. Doe het geheel in een fotolijstje – wel even het glas eruit halen – en klaar is je cadeau. Verpak het fotolijstje in doorzichtig folie en doe er wat kleurrijke linten erom.
 

2. In een letterbak

Heb je nog een oude letterbak of kun je er eentje goedkoop op de kop scoren? Yes! Een letterbak kun je namelijk goed vullen met allemaal kleine cadeautjes én geld. In elk vakje doe je een klein of goedkoop cadeautje, en de rest kun je vullen met geld. Vul bijvoorbeeld een schoon groentepotje met 5 centjes en zet deze in de letterbak. Of hang in één vakje horizontaal een touwtje op en maak met kleine knijpertjes briefgeld aan het touwtje vast.
 

3. Pret met waterballonnen

Weer even het kind uithangen? Vul dan waterballonnen met water en stop in iedere ballon een euromunt. De ontvanger moet dan eerst alle waterballonnen kapot gooien voordat hij of zij bij het geld kan. (Water)pret gegarandeerd!
 

4. Geld cactus

Op een housewarming wordt er vaak een cadeautje gegeven voor het interieur, de tuin of voor in de keuken. Maar wat als er liever geld wordt ontvangen? Maak dan een cactus met muntjes erin. Vul een bloempotje met aarde en stop er een courgette in. Daarna prik je euromuntjes – liefst van dezelfde grootte – horizontaal in de courgette. Het lijkt nu net of je een echte cactus hebt gegeven!
 

5. Schatkist

Ben je op zoek naar een flauw idee? Geef dan een schatkist cadeau. De gelukkige mag dan in het zand naar het geld graven. Het enige wat je nodig hebt is een ouderwetse koffer, een berg zand en wat schepjes en vormpjes ter decoratie.
 

6. Sokjes met geld

Ook als kraamcadeau kun je op een originele manier geld geven. Je hebt een gekleurd kartonnetje of stevig papier nodig waarop je twee kleine sokjes – liefst roze of blauw – kunt plakken. Plak de sokjes zo vast dat ze later nog wel bruikbaar zijn voor de ontvanger. In de sokjes kun je briefgeld stoppen, dat je boven het randje laat uitsteken.