Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Snelle levering

Door Linda Canter, 25 april 2017

Goed voorbereid op vakantie met de hond

Als je op vakantie gaat en je een hond hebt, dan wil je die natuurlijk het liefste meenemen. Samen genieten van lekker weer, lange wandelingen en een nieuwe omgeving: heerlijk! Je lieve viervoeter wil je eigenlijk niet achterlaten bij je ouders of in een dierenpension. Maar waar moet je aan denken als je je hond meeneemt op vakantie?
 

Denk er goed over na

Natuurlijk is het heel gezellig als je hond meegaat op vakantie. Maar het is wel belangrijk om er goed over na te denken. Heeft je hond problemen met reizen? Vind je hond de temperatuur van het vakantieland prettig of is het eigenlijk te warm voor je viervoeter? Wil je een actieve of rustige vakantie en past de hond daar bij? Het zijn allemaal zaken die je goed moet overwegen, want je wilt je hond ook een plezier doen met de vakantie.
 

Een bestemming kiezen

Bij het kiezen van een bestemming moet je zeker weten of honden op het vakantiepark of in het hotel worden toegelaten. Het is handig om dit vooraf goed te informeren bij het vakantieadres. Vraag dan meteen naar de regels rond de aanwezigheid van honden. Mag bijvoorbeeld de hond loslopen in de tuin van het vakantiehuisje? Bij het kiezen van de bestemming moet je ook rekening houden met de reistijd en het klimaat van het land.

Op de website van Booking.com kun je een verblijf kiezen en filteren op "Huisdieren toegestaan". Novus Fumus biedt je een korting aan van €15,- als je gebruik maakt van de volgende link: https://www.booking.com/s/cb7ae981
 

Check de regels van je vakantieland

In elk land gelden andere regels voor honden. Lees je dus voor vertrek goed in, zodat je weet wat de regels in jouw vakantieland zijn. Zo ben je in Duitsland bijvoorbeeld verplicht om je hond veilig vast te zetten in de auto.
 

Vaccinaties

Voordat je met je hond de grens overgaat, moet hij een aantal verplichte vaccinaties tegen rabiës hebben gehad. Deze vaccinatie dient een paar weken voor vertrek te worden gegeven. Wees er dus op tijd bij.
 

Ook voor honden heb je een paspoort nodig

Om met je hond door Europa te reizen, heb je een dierenpaspoort nodig. In dit paspoort staan alle gegevens van je viervoeter. Ook staat hierin welke vaccinaties en behandelingen je hond heeft gehad. Ben je het paspoort van je hond kwijt? Vraag dan bij je dierenarts op tijd een nieuwe aan.
 

Chippen van je hond

Als je met je hond naar het buitenland gaat, dan moet hij of zij gechipt zijn. Het chipnummer moet ook terug te vinden zijn in het dierenpaspoort.
 

Wat moet mee op reis?

Maak enkele weken voor vertrek een lijstje met spullen die je mee moet nemen voor je hond. Zo hoef je niet overhaast in te pakken en weet je zeker dat je niets kan vergeten. Neem het eigen voer van je viervoeter mee, want zeker in het buitenland kun je niet elk merk vinden. Ook de eigen eet- en drinkbakken voelen vertrouwd voor je hond. Vergeet niet om voldoende water mee te nemen voor onderweg. Verder zijn spulletjes als een deken of mand, spelletjes, een extra riem en een tekenpen vanzelfsprekend.