Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 23 januari 2017

Gratis dagjes uit met kinderen

Wil jij graag leuke dingen met je kinderen doen en wil je niet dat dat bakken met geld kost? Dat hoeft ook helemaal niet! Met deze activiteiten heb je een gezellige middag met de kids en het is allemaal bijna of helemaal gratis.
 

Apen op de Apeneilanden

Vind jij de Apenheul te duur maar willen de kinderen wel graag naar apen kijken? Ga naar de Apeneilanden van Stichting AAP in Almere. Deze apen zijn vroeger verwaarloosd of mishandeld en vinden nu een veilig thuis, samen met andere zoogdieren, bij Stichting AAP. Je kunt gratis de apen bezoeken en op vrijdag, zaterdag en zondag is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen. Bovendien loopt er langs de verblijven een leuke wandelroute. Vooraf aanmelden is gewenst: https://www.aap.nl/nl/kom-kijken
 

Hutten bouwen in het bos

Ga lekker naar het bos en bouw samen met je kinderen een hut. Dat hoeft natuurlijk niet in een boom, maar gewoon op de grond kan ook. Verzamel tijdens de wandeling al een paar grote takken en kies een mooi plekje voor de hut uit. Het is misschien handig om wat stevig touw mee te nemen zodat je de takken aan elkaar kunt vastmaken. De kinderen zijn zo de

hele dag zoet en ook jij vermaakt je uitstekend. Vergeet niet om wat lekkers mee te nemen om even uit te rusten.
 

BelevenissenbosEen dagje naar een andere speeltuin

Vergeet voor even de speeltuin om de hoek en rij wat verder voor een speeltuin in een andere plaats. Het zorgt voor een fijne afwisseling. Een uitje naar een andere speeltuin voelt voor de kinderen ook specialer. Het Belevenissenbos in Lelystad is bijvoorbeeld een gratis speelbos waar gestruind, geklauterd en gepoedeld kan worden. Het terrein is 40 hectare groot en staat vol met avontuurlijke hindernissen.
 

Grote containerschepen bekijken

Kleine kinderen vinden grote schepen vaak prachtig. Een dagje een haven bezoeken is ontzettend leerzaam en interessant. Bovendien is het strand vaak dichtbij dus je kunt een bezoek aan de haven combineren met een strandwandeling waarbij de kinderen lekker kunnen ravotten in het zand. Als je naar de haven van Rotterdam gaat, dan kun je een bezoek brengen aan het informatiecentrum FutureLand. Hier kom je op een interactieve manier meer te weten over het werk in de haven. Het informatiecentrum is gratis voor zowel jong en oud.
 

Op bezoek bij de boer

Er zijn genoeg boerderijen die gratis rondleiding geven. Zo komen je kinderen op een leuke manier meer te weten over het werk op de boerderij. Bij Kaas en Klompenboerderij Simonehoeve in Katwoude kun je achter de schermen zien hoe de boer op ambachtelijke wijze kaas en klompen maakt. De rondleiding inclusief uitleg en proeverijen van kaas, koekjes en vruchtenwijn is gratis. Ligt deze boerderij niet in de buurt? Bij de meeste boerderijen mag je ook zelf groente en fruit plukken voor een klein bedrag. De kinderen kunnen vast niet wachten om hun zelf geplukte fruit bij thuiskomst op te peuzelen.
Meer informatie vind je hier: http://www.lekkernaardeboer.nl/zoekeenboerderij