Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 12 maart 2018

Grote voorjaarsschoonmaak voor de slaapkamer

Het zonnetje schijnt steeds vaker, de krokussen komen uit en de lammetjes worden weer geboren. Het voorjaar komt eraan en dat betekent ook dat het weer tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Deze keer spitsen we het toe op slechts één ruimte: de slaapkamer.

 

De slaapkamer is een ruimte in huis waar je niet vaak bent. Hoewel dat is niet helemaal waar want je brengt er per dag minstens 6 uur door. Maar dan lig je in bed en dan maak je niet zoveel vies in de kamer. Toch? Dat denk je inderdaad! Tijdens je slaap verlies je veel vocht dat allemaal in je beddengoed en matras komt te zitten, net zoals huidschilfers. En als er een dikke laag stof bovenop de kasten ligt, dan is dat ook niet bevorderlijk voor de lucht die je inademt. Het is dus tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak van je slaapkamer. En zo pak je dat aan!

 

  1. Zet de ramen open zodat het lekker kan doorluchten in de slaapkamer. Haal eerst de gordijnen van de rails. Wanneer de gordijnen in de wasmachine mogen, dan draai je een wasje. Breng ze anders naar de stomerij of laat ze lekker buiten luchten. Probeer in dit laatste geval de gordijnen wel uit te slaan want ze trekken ontzettend veel stof aan.

  2. Zeem de ramen van binnen en van buiten. Vergeet niet om een doekje over de kozijnen te halen.

  3. Haal het bed af en doe het beddengoed in de was. Mag het kussen in de wasmachine, doe dat dan en stop er een paar tennisballen bij. Hang het beddengoed uit het raam. Ga met de stofzuiger over je matras heen om alle dode huidcellen, mijten en ander vuil zoals haren te verwijderen. Strooi een zak soda over het matras en zorg dat elk plekje bedekt is met het spul. Laat de soda ongeveer vier uur liggen en zuig het daarna op met de stofzuiger. Soda neemt vocht uit het matras op en hierdoor is ‘ie weer heerlijk fris. Zitten er vlekken in het matras? Met een mengsel van soda en azijn zijn deze vlekken en kringen weer te verwijderen.

  4. Nadat het matras schoon en fris is, kun je het draaien om doorligplekken te voorkomen. Vergeet niet om de vloer onder het bed te stofzuigen.

  5. Uiteraard wordt de kledingkast in de slaapkamer niet overslagen. Haal het stof weg op de bovenkant en pluis je kast helemaal uit. Sop de planken en gooi de kleding weg die je niet meer draagt. Dit artikel helpt je bij het uitruimen van je kledingkast!

  6. Probeer achter de verwarming te komen met een plumeau. Als het mogelijk is, stof dan ook tussen de radiator. Dat kun je doen met de plumeau maar als deze te dik is, dan kun je ook een stofdoek om een pollepel doen.

  7. En als laatste tijdens deze grote voorjaarsschoonmaak is de lamp. Stof deze af en neem gelijk het plafond en de hoeken van de slaapkamer mee. Wanneer je een plafondlamp hebt, kun je deze ook uit elkaar halen om eventuele vliegjes te verwijderen.