Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 25 september 2017

Inspiratie voor een warme woonkamer

Droom je van een knusse en gezellige woonkamer? Een warme inrichting zorgt voor extra ontspanning en dat is heerlijk thuiskomen na een dag hard werken. Mocht je zelf nog een beetje verlegen zitten om ideeën, dan komt het na het lezen van dit artikel helemaal goed met die warme sfeer in je interieur!

Warme kleuren

De kleuren in je woonkamer zorgt voor een groot gedeelte voor de sfeer in je interieur. Met een likje verf kun je dan ook heel veel doen om een warme woonkamer te creëren. Donkerblauw, aardetinten en donkergrijs zorgen vaak voor een warme en rustige uitstraling. Ben je niet van plan om de muren te verven, dan kun je ook gaan voor meubels en accessoires in deze kleuren.

Kleden en poefjes

Accessoires zoals vloerkleden, plaids en poefjes kunnen je woonkamer veel knusser en gezelliger laten lijken in de wintermaanden die weer voor de deur staan. Wanneer deze accessoires zijn gemaakt van natuurlijke materialen, kun je de plank niet meer mis slaan. Leg een wollen vloerkleed onder de salontafel, wat plaids en dekens op de bank, schapenvachtjes op de stoelen en zet een grof gebreide poef neer. Je gasten zullen zich gelijk welkom en op hun gemak voelen in je interieur.  

Donkere gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in je huis. Voor een warmer interieur hang je donkere gordijnen op, het liefst tot aan de grond. Deze gordijnen hoeven niet dicht, maar kun je ook alleen voor de sfeer op hangen. Gordijnen in donkere tinten, zoals donkerblauw en –bruin, ogen zwaarder waardoor je woonkamer in één klap een warme uitstraling krijgt. Vind je het net iets te donker? Combineer de lange gordijnen dan met vitrage die ook tot aan de grond komen. De vitrage maakt het geheel net wat minder ‘zwaar’.

Zorg voor goede verlichting

Ook de verlichting speelt een grote rol bij de sfeer in je interieur. Niet alleen het design, maar ook de plek van de lamp is belangrijk. Zorg dat de verlichting goed over de woonkamer verdeeld is. Kies bijvoorbeeld voor ledverlichting (wel met warm licht) achter een ornament op de muur of spotjes langs de muren die een zacht licht geven. Richt ook eens een staande lamp naar de muur, dit zorgt namelijk voor een warme uitstraling.

Landelijke meubels

Meubels met een landelijke look passen vaak heel goed in een warme woonkamer. Deze meubels zijn meestal van hout gemaakt en vaak kun je ze kopen in verschillende tinten. Wat dacht je van een robuuste eettafel of een prachtig houten dressoir!? Landelijke meubels zijn altijd echte eyecatchers in je woning en zorgen gelijk voor de juiste sfeer. Bovendien zijn landelijke meubels erg tijdloos en raak je er niet snel op uitgekeken.

Accessoires voor een warm interieur

Maak je huis gezellig met warme plaids en kaarsen. Zo staat een grijze schapenvacht prachtig bij landelijke meubels. Neem vooral accessoires van natuurlijke materialen zoals riet, aardewerk, houtblokken, gedroogde planten en bloemen. Verder is een windlicht of lantaarn een echte sfeermaker voor in huis.