Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 10 juli 2017

Laat je woning veilig achter tijdens je vakantie

Op vakantie gaan is heerlijk, maar je wilt bij thuiskomst niet dat je huis overhoop is gehaald door inbrekers. Met een paar simpele maatregelen kun je je woning zo veilig mogelijk achterlaten. Een checklist met tips!

Sluit deuren en ramen

Natuurlijk is het logisch om alle ramen en deuren goed af te sluiten. Toch kun je een aantal ramen over het hoofd zien die normaal gesproken altijd open staan, zoals de ramen van de badkamer, het toilet of de schuur.

Haal alle sleutels uit het slot

Laat sleutels niet aan de binnenkant in het slot zitten. Inbrekers slaan gewoon een ruitje in om de deur van slot te halen. Zo maak je het dus alleen maar makkelijk om in te breken.

Zet waardevolle spullen niet in het zicht

Berg al je waardevolle spullen op. Als een inbreker door het raam naar binnen kijkt en een laptop op tafel ziet staan, dan weet hij precies waar hij moet zijn.

Laat je huis er niet vakantieklaar uitzien

De meeste mensen die op vakantie gaan doen voor vertrek de gordijnen dicht of de rolluiken naar beneden. Overdag is het hierdoor goed waar te nemen dat je niet thuis bent. Ook kan een inbreker in een woning met gesloten gordijnen rustig zijn gang gaan. Vraag aan je buren, familie of vrienden om overdag de gordijnen te openen en ’s avonds weer te sluiten. Laat ook gerust een gebruikt kopje op tafel staan naast een opengeslagen krant.

Laat de post weghalen

Als er toch iemand elke dag naar je woning komt om de gordijnen open en dicht te doen, laat deze persoon dan gelijk de post weghalen. Bij een overvolle brievenbus weten inbrekers gelijk dat er al een tijdje niemand thuis is geweest. Laat de stapels post ook niet op een zichtbare plek in huis leggen.

Maak gebruik van tijdschakelaars

Gebruik tijdschakelaars voor lampen in en om je huis. De tijdschakelaar kun je op verschillende tijden instellen. Zo zorg je dat op gezette tijden licht in je huis gaat branden. Laat op verschillende verdiepingen in je woning op verschillende tijdstippen een lampje branden zodat het lijkt alsof er echt iemand thuis is.

Oprit

Heb je een oprit? Vraag dan aan je buren of ze hun tweede auto op jouw oprit willen parkeren.

Auto inpakken

Iedereen kan zien dat je binnenkort op vakantie gaat als er een caravan op de oprit staat. Inbrekers rijden door woonwijken en houden dit soort dingen in de gaten. Het beste is om de auto of caravan vol te laden op het moment dat je daadwerkelijk gaat vertrekken.

Vertel je buren dat je op vakantie bent

Laat je buren, familie en vrienden weten dat je op vakantie bent. Zij kunnen dan voor jou een oogje in het zeil houden. Het is handig om een huissleutel bij een goede buur achter te laten zodat zij kunnen ingrijpen bij een calamiteit of om de gordijnen open en dicht te doen.

Deel niets openbaar op social media

Natuurlijk wil je graag op social media delen dat je lekker van je vakantie aan het genieten bent, maar ook inbrekers zitten op Facebook, Instagram et cetera. Zet dit dus vooral niet openbaar op internet zodat iedereen het kan lezen.