Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)
Review Logo9 @ Kiyoh
0
Gratis verzending vanaf €50 (Nederland)
7 dagen per week bereikbaar
Bestel tot 23:59 = morgen in huis (NL, Ma t/m Do)

Door Linda Canter, 17 juli 2017

Leuke fietsroutes door heel Nederland

Trek jij met lekker weer er ook graag uit op de fiets? Met veel mooie natuurgebieden is Nederland perfect voor fietsliefhebbers. Komt je wekelijkse fietsrondje een beetje je neus uit? Dit zijn leuke fietsroutes voor de afwisseling.

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe (Gelderland)

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is geweldig voor natuurliefhebbers. Niet gek dat er altijd veel wandelaars en fietsers te vinden zijn. Op de Veluwe worden bossen afgewisseld met heidevelden en stuifzandlandschappen. Als je ’s ochtends vroeg of tegen de schemering komt, heb je bovendien kans om wilde zwijnen en reeën te spotten. Het park is 55 vierkante kilometer groot en er zijn verschillende fietsroutes die je via gekleurde paaltjes kunt volgen. In het park kun je gratis gebruik maken van witte fietsen die je op meerdere plekken kunt pakken. Fiets bijvoorbeeld van Hoenderloo via Schaarsbergen naar Otterlo. Voor Het Nationaal Park De Hoge Veluwe betaal je entree.

Ontdek Schiermonnikoog op de fiets (Waddeneilanden)

Maak van je fietstocht een waar uitje en ga op ontdekkingstocht op Schiermonnikoog. De fietsroute ‘Ontdek natuurlijk Schiermonnikoog’ is ongeveer 19 kilometer lang en brengt je langs de mooiste plekken van het eiland. Zo fiets je onder andere langs de kwelder, het dichte bos, de prachtige zandduinen en de Westerplas. Tussendoor kom je langs bunkers en oude eilanderhuisjes en na afloop kun je heerlijk genieten op een van de vele terrasjes.

Heideroute (Brabant)

De Brabantse Heide is een route van ongeveer 48 kilometer lang. Je komt langs verschillende bosrijke gebieden in Brabant en door de dorpen Heeze, Mierlo en Geldrop. Tussendoor kun je uitrusten op een van de vele terrasjes in de kleine en gezellige dorpjes. Maar ook de Strabrechtse heide is een prachtige plek om even een tussenstop te maken. Zeker als de heide in bloei staat (rond september) is het werkelijk genieten hier.

Fietstocht Rottemeren (Zuid-Holland)

In de drukke Randstad kun je ook genieten van groen. De Rottemeren is een mooi en veelzijdig recreatiegebied. Met deze fietstocht van ongeveer 32 kilometer lang fiets je langs het hele Rottemerengebied. Onderweg kom je door bosgebieden en vlakke polders met prachtige vergezichten. Ook is er een kortere route beschikbaar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Fietsroute Tulip Land (Noord-Holland)

De Bollenstreek staat bekend als populair fietsgebied. Met de Tulip Land fietsroute fiets je langs de bollenvelden van Lisse, Voorhout, Sassenheim, Noordwijkerhout, Ruigenhoek, De Zilk en Hillegom. Een heerlijk kleurrijke route als je halverwege april en mei komt.

Fietsroute tussen Vledder en Dwingeloo (Drenthe)

De fietsroute tussen Vledder en Dwingeloo in Drenthe is ongeveer 40 kilometer lang. Het heerlijk geurende bos wordt onderweg afgewisseld door weilanden, akkers en gehuchten. Zeker op warme dagen ruikt het in de bossen naar de typische dennennaalden-aroma. Tijdens deze route kom je langs de boerderijen Fruit of Life en Zeldenrust waar je tijdens het plukseizoen blauwe bessen mag plukken. Dit is erg leuk om met kinderen te doen en dankzij een verkorte route van 29 of 23 kilometer kunnen ze gewoon lekker meefietsen.